"F galerija" pristato naują, dar neeksponuotą Gintaro Česonio darbų kolekciją, kurioje galima detaliau įžvelgti šio fotografo kelią į autorinį stilistinį braižą. Studijuodamas Kauno fotomeno mokykloje (1989-1992) ir VDU Menų fakultete (1992-1997) Gintaras Česonis labiausiai domėjosi miesto peizažais, jų naktine estetika, o išvykęs studijuoti į elitinę Prancūzijos nacionalinę fotografijos mokyklą susidomėjo žmogaus bei jo aplinkos fotografija (1997-1998). Arlio mokyklos laboratorijoje gimdavo portretai, kurių fotografinę rimtį trikdė lyg netyčia į kadro lauką "įlindusios" neryškios figūros, užgožiančios pirmą planą bei kuriančios įtampą tarp kompozicijos subjektų.

Parodoje „Žaliakalnis – Londonas – Niujorkas“ matomi atvaizdai ne tik leidžia pajusti autoriaus lengvai valdomą atvirkštinės perspektyvos žavesį, bet ir pavergia savo deskriptyviu socialiniu kontekstu bei ryškiomis nuorodomis į šlovingiausius fotografijos laikus, pvz., Johno Thompsono XIX a. vidurio smulkių verslininkų portretus arba XX a. pradžios Atgeto darbus, ieškant paskutinių pamiršto gyvenimo artefaktų. Vis dėlto tai nėra pretenzija kopijuoti minėtuosius ar kitus autorius - kiekviename iš parodai atrinktų darbų Gintarui Česoniui artima lietuvių fotografinė tradicija ir reportažinio metodo naudojimas, santūrumas ir pagarba žmogui, tačiau tai netrukdo autoriui gyventi savo laike.

Gintaro Česonio fotografijų paroda „Žaliakalnis – Londonas – Niujorkas“ F Galerijoje veiks iki kovo 2 dienos.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją