Vaidina: Marija Korenkaitė, Vesta Šumilovaitė, Šarūnas Banevičius, Ainis Storpirštis, Vytautas Leistrumas, Jonas Šarkus. Scenografiją ir kostiumus spektakliui kūrė Laura Luišaitytė, muziką – Rita Mačiliūnaitė.

„1/3 gyvenimo” – tai netikėtas spektaklis, kviečiantis teatro žiūrovus pažvelgti į mus supančią realybę iš iracionaliosios ir nepaaiškinamosios – sapnų – pusės. Juk jau seniai visiems žinoma, ir seniai įrodyta, kad trečdalį savo gyvenimo žmogus praleidžia miegodamas, vadinasi, gyvendamas paraleliniame ir nepažiniame sapnų pasaulyje. Sakoma, kad kai kurie žmonės būtent jame susikuria žymiai įdomesnį, spalvingesnį ir patrauklesnį gyvenimą, nei racionalioje realybėje. Ar tai yra iš tiesų, ir ar tai įmanoma, ir jei įmanoma, tai kaip? Būtent šiuos ir daugybę kitų klausimų, susijusių su sapnais, mėgina gvildenti spektaklio „1/3 gyvenimo” kūrybinė grupė.

Naujausioji premjera – bus pirmasis aktoriaus ir dramaturgo Justo Tertelio režisūrinis darbas ir jau trečioji teatre Atviras ratas inscenizuota jo pjesė. 2007 metais buvo pastatyta mono pjesė „PRA. Vieno aktoriaus vienos dalies prasidėjimas” (režisierius Aidas Giniotis), 2010-aisiais – „Sudie, idiotai!” (režisierius Aidas Giniotis).

Paklaustas apie spektaklio kūrybinį procesą, Justas Tertelis pripažįsta, kad „kuriant spektaklį buvo įdomu visai kitaip pasižiūrėti į personažus, t.y. ne sugalvoti, ką jie veikia, ką jaučia, o sugalvoti, ką jie sapnuoja. Juk sapne atsiskleidžia užslėptos baimės ir troškimai. Ar iš sapno galima sužinoti, ką realybėje veikia mūsų personažas, ir ką jis galvoja? Vėliau, atsispirdamas nuo sapnų temos pradėjau, galvoti apie žmoguje esančius ir jį valdančius racionalųjį ir neracionalųjį pradus. Taip susiklojo kelios skirtingos spektaklio plotmės: sapnai ir realybė, protas ir jausmai. Juk kuo daugiau mes vadovaujamės racionalumu, tuo daugiau mums reikia iliuzijos.”
Keliaplanę iliuziją mėginančio apčiuopti ir parodyti spektaklio kūrybinė grupė tvirtina, kad žiūrovas į šį spektaklį turi ateiti pasiruošęs visiems įmanomiems netikėtumams, nes tik atvira sąmone ir atviru žvilgsniu per teatre sapnuojamą kolektyvinį sapną galima mėginti įsibrauti ir į individualius sapnus.

Pirmosios nemigdančios ekskursijos į nepaaiškinamą sapnų pasaulį – jau spalio 13, 14 dienomis, 19 val. Menų spaustuvės Juodojoje salėje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)