Tai antroji parodų ciklo „Žvilgsniai. Iš teatro gyvenimo“ ekspozicija. Ciklas skirtas atskleisti skirtingiems, kartais netikėtiems, teatro gyvenimo puslapiams. Pavasarį teatro lankytojai buvo supažindinti su paroda, skirta iškiliems Lietuvos dirigentams, o dabar parodoje „Dailės meno įkvėpti“ žvilgsnis kreipiamas į teatro archyve saugomus unikalius dailininkų darbus. Archyvo fonduose iš viso yra per 670 vienetų scenovaizdžio ir kostiumų eskizų, dekoracijų brėžinių.

Jų autoriai – žymūs lietuvių ir užsienio kūrėjai, apipavidalinę skirtingu metu statytus spektaklius: dar Kauno Valstybės teatre dirbę Petras Kalpokas, Mstislavas Dobužinskis, Olga Dubeneckienė-Kalpokienė, Stasys Kudokas, Aleksandras Benua, Ludolfsas Libertas. Vėlesniu laikotarpiu teatrui persikėlus į Vilnių kūrę – Liudas Truikys, Juozas Jankus, Regina Songailaitė-Balčikonienė, Feliksas Navickas, Valerijus Leventalis, Henrikas Ciparis, Irina Birulia, Eldoras Renteris, Algis Kariniauskas, Hardi Volteris.

Taip pat – pastarojo dešimtmečio premjeras apipavidalinę Constanze Hoffmann, Maria Carla Ricotti, Marius Nekrošius, Nadežda Gultiajeva, Birutė Ukrinaitė, Michailas Šemiakinas ir keletas kitų, po vieną kitą darbą sukūrusių dailininkų.

Parodoje „Dailės meno įkvėpti“ eksponuojami lietuvių menininkų eskizai bei mados ir teatro kostiumų dailininko Juozo Statkevičiaus baletui „Barbora Radvilaitė“ sukurta Bonos Sforcos suknelė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją