Novosibirsko akademinis simfoninis orkestras Vilniuje pasirodys vienintelį kartą. Kartu su orkestru koncertuos sparčiai į muzikos olimpą kopiantis pianistas Lukas Geniušas.

Novosibirsko akademinis simfoninis orkestras turi senas atlikimo tradicijas ir gyvuoja jau daugiau kaip pusę amžiaus. 1956 m. orkestrą įkūrė Rusijos nacionalinės premijos laureatas, profesorius Arnoldas Kacas. Orkestras dalyvavo daugelyje tarptautinių festivalių, koncertavo Rusijoje, daugelyje Europos šalių, taip pat Japonijoje ir Kinijoje. Orkestrui dar neteko lankytis nepriklausomoje Lietuvoje, tad šis vizitas - ilgai lauktas, juolab šeštąjį sezoną orkestro meno vadovas ir vyriausiasis dirigentas yra maestro Gintaras Rinkevičius.

"Tai yra labai aukštos kvalifikacijos ir meistriškumo akademinis orkestras, manau, vienas geriausių Rusijoje. Jo gastrolės prasidės Vokietijoje, nusidrieks per Baltijos šalis, o baigsis Sankt Peterburge ir Maskvoje. Vilniuje orkestro koncerte su pianistu Luku Geniušu skambės Sergejaus Rachmaninovo kūriniai", - sakė Eltai G. Rinkevičius.

Pianistas L. Geniušas jau spėjo įveikti sudėtingiausius fortepijoninius opusus ir laimėti reikšmingus tarptautinius pianistų konkursus. Tarp jų - XVI tarptautinis Fryderyko Chopino pianistų konkursas, kuriame prieš dvejus metus Lietuvai ir Rusijai atstovavęs L. Geniušas pelnė sidabro medalį.

Vilniaus kongresų rūmuose Novosibirsko akademinis simfoninis orkestras ir L. Geniušas klausytojams atliks S. Rachmaninovo kūrinių programą. Koncerte skambės ilgesingomis ir plačiomis melodijomis alsuojanti Trečioji simfonija, aistringoji Rapsodija Paganinio tema bei užburiančioji Vokalizė.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją