Iš vadovėlių, knygų, filmų, spektaklių, televizijos ir radijo laidų puikiai žinomos Sergejaus Jesenino eilės šiame spektaklyje įgyja ypatingą reikšmę. Sergejus Bezrukovas su būriu talentingų Rusijos artistų dvi valandas scenoje monologais ir dainomis pasakoja legendinio poeto istoriją, sujaudindamas žiūrovus iki ašarų.

Pagerbdamas poeto atminimą, šiandien aktorius spektaklį nemokamai suvaidins Konstantinovo kaime, kuriame gimė Sergejus Jeseninas.

„Kodėl „chuliganas“? Nes toks buvo Jeseninas. Chuligano meilė, chuligano išpažintis. Tokie herojai – nevienareikšmiai, švelnūs, jausmingi, o kartais – ir žiaurūs, bet svarbiausia jų savybė – sąžiningumas patiems sau. Aš dainuoju ir skaitau eiles taip, kaip jas sukūrė pats Jeseninas – sąžiningai, be veidmainystės. Tai Jeseninas be cenzūros“, - apie prieš trejus metus Sankt Peterburge debiutavusį spektaklį kalba aktorius.

Spektaklį „Eseninas. Chuligano išpažintis“ įkvėpė muzikos albumas pagal garsiojo poeto eiles, kurį Sergejus Bezrukovas pristatė 2008-aisiais.

„Tai spektaklis – misterija, nepaklūstantis vieno žanro taisyklėms. Jesenino eiles reikia ne tik skaityti, jas galima ir reikia dainuoti, pagal jas šokti. Daugelis režisierių bandė atskleisti jo pasitraukimo iš gyvenimo užkulisius, bet mažai kas bando atsakyti į klausimą – o kas gi buvo Jeseninas? Įvairūs stiliai spektaklyje sujungiami tam, kad būtų parodyta, koks įvairus buvo šis poetas“, - taip spektaklį pristato Sergejus Bezrukovas.

Į šį projektą aktorius pasinėrė visa širdimi. Jis ne tik atlieka pagrindinį vaidmenį ir yra atsakingas už režisūrą, bet ir pats sukūrė visą spektaklyje skambančią muziką – šis darbas užtruko dešimt metų. Pats aktorius teigia, kad nelaiko savęs muzikantų, tačiau natos, kurios skamba spektaklyje, liejosi tiesiai iš širdies.

Spektaklyje skamba ir rokas, ir lyriškos baladės, ir tango ritmai. Kartu su Sergejumi Bezrukovu scenoje pasirodo 20 artistų – choreografo Antono Kramero vadovaujami baleto šokėjai, muzikinis ansamblis „Inter Folk Band“, pritariančios dainininkės.

Kiekvienam spektakliui kruopščiai ruošiamasi. Į Vilnių specialiu transportu bus gabenamos jam reikalingos dekoracijos ir kostiumai. Visa spektaklio trupė į Lietuvą atvyks diena anksčiau ir surengs repeticiją. Vilniaus Pramogų arenoje bus statoma ne koncertams, o teatro pasirodymams įprasta scena, siekiant sukurti kuo jaukesnę aplinką.

„Lyginti mane su Jeseninu neteisinga. Tačiau šis tas mus vienija – ir man, ir jam labai svarbi tėvynė.

Žmonės įsivaizduoja, kad po tokio vaidmens aš vaikštau po užkulisius užrietęs nosį. Sutikę mane jie labai nustemba, nes taip nėra“, - sako Sergejus Bezrukovas.

Šį mėnesį 39-ąjį gimtadienį švęsiantis aktorius iš tiesų garsėja kaip vienas draugiškiausių Rusijos teatro ir kino aktorių, nors turėtų pakankamai priežasčių pasipūsti.

Garsaus aktoriaus ir režisieriaus Vitalijaus Bezrukovo šeimoje gimęs Sergejus 1994-aisiais baigė Maskvos Valstybinio akademinio teatro mokyklą ir tais pačiais metais buvo priimtas į Olego Tabakovo vadovaujamą teatrą. Šiuo metu jis atlieka pagrindinius vaidmenis keturiuose šio teatro spektakliuose, taip pat vaidina kitų teatrų pasirodymuose.

2010-aisiais Sergejus Bezrukovas įkūrė savo teatrą, po kurio sparnu ir yra sukurtas spektaklis „Jeseninas. Chuligano išpažintis“.

1994-aisiais kine debiutavęs aktorius iki šiol sukūrė per 30 vaidmenų populiariuose filmuose ir serialuose, tokiuose kaip „Brigada“, „Juodi vilkai“, „Miestas be saulės“, „Likimo ironija, arba laimingų Naujų!“, „Puškinas. Paskutinė dvikova“, „Meistras ir Margarita“. Beje, garsiojo Rusijos poeto vaidmenį Sergejus Bezrukovas yra atlikęs ir ekrane – 2005-aisiais sukurtame televizijos filme “Jeseninas“.

Dar viena svarbi aktoriaus veiklos sritis – audioknygos ir muzikiniai albumai. 2009-aisiais su sutuoktine, garsia Rusijos aktore Irina Bezrukova, Sergejus įrašė ir išleido pasakų albumą, kuris buvo padovanotas vaikų namų auklėtiniams.

Aktoriaus kolekcijoje – kelios dešimtys Rusijos kino ir teatro apdovanojimų. 1997-aisiais Sergejui Bezrukovui skirta Rusijos valstybinė premija, o 2008-aisiais – liaudies artisto vardas.

Aktorius vadinamas vienu darbščiausių Rusijos scenos veikėjų – vien spalį jo repertuare įrašyta net penkiolika pasirodymų spektakliuose. Taip pat šį rudenį Sergejaus Bezrukovo laukia darbas kelių kino juostų filmavimo aikštelėse. Į Lietuvą aktorius atvyks, baigęs filmuotis Izraelyje – čia sukūrė nuotaikingą vaidmenį naujame filme „Sėkmės džentelmenai – 2”.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją