Koncerto solistai – Jovita Vaškevičiūtė (mecosopranas) ir Vaidas Vyšniauskas (tenoras). Diriguos – orkestro meno vadovas ir vyr. dirigentas Gintaras Rinkevičius.

F. Schuberto Simfonija Nr. 8 ,,Nebaigtoji“ neabejotinai yra vienas gražiausių simfoninių kūrinių. Dramatizmas ir svajingumas, lyrika ir melodingumas, skaidrumas ir grakštumas – ji alsuoja jausmingumu ir emocijomis, tad visame pasaulyje nepalieka klausytojų abejingų.
Antrojoje koncerto dalyje orkestras kviečia pasimėgauti vienu reikšmingiausių G. Mahlerio kūrinių „Daina apie žemę“. Šio kūrinio atlikimas suteikia puikią progą visiems norintiems pažinti autoriaus dvilypumą. „Aš manau, kad tai turbūt pats asmeniškiausias kūrinys, kurį esu sukūręs“ – teigė pats G. Mahleris.

„Daina apie žemę“ – vienas įspūdingiausių pasaulio muzikos pavyzdžių, kurį atlikti yra kiekvieno solisto svajonė, rodanti aukštą meistriškumą ir brandą. Sezono atidarymo koncerto solistai taip pat neslepia, jog iššūkis atlikti šį G. Mahlerio kūrinį yra nepaprastai svarbus, reikalaujantis ypatingo emocinio nuoširdumo.

Koncerto solistė Jovita Vaškevičiūtė, studijavusi LMTA, stažavusi LNOBT operos studijoje, dabar – šio teatro solistė, sukūrė ne vieną įsimintiną vaidmenį ne tik LNOBT, bet ir Estijos, Vokietijos ir Prancūzijos teatruose. Ji dažnai koncertuoja su Lietuvos valstybiniu ir nacionaliniu orkestrais, yra sukūrusi nemažai vaidmenų su „Bohemiečių“ trupe. 2006 m. solistė apdovanota prizu „Metų operos viltis“.

LMTA absolventas Vaidas Vyšniauskas dainavo LNOBT, Kauno muzikinio, Sankt Peterburgo Marijos, daugelio Rusijos ir Baltijos šalių operos teatrų scenose, Danijos Karališkojoje operoje, Dalhalos operos festivalyje Švedijoje. Solistas tobulinosi pasaulinio garso dainininko S. Larino, žymaus pedagogo Gianfranco Cecchele (Mario del Monaco brolio Marcello del Monaco mokinio) bei V. Noreikos meistriškumo pamokose. 2013 m. jis pakviestas į Romos operą, o tų pačių metų rudenį numatytos gastrolės Australijoje. Jo kūrybinę biografiją puošia daugelis ,,didžiųjų“ vaidmenų.

G. Mahleris užima svarbią vietą Lietuvos valstybinio simfoninio orkestro istorijoje bei maestro G. Rinkevičiaus kūrybinėje biografijoje. Jo vadovaujamas orkestras yra atlikęs ir įrašęs visus G. Mahlerio simfoninius kūrinius.

Gintaras Rinkevičius yra vienas žymiausių Lietuvos dirigentų, Nacionalinės premijos laureatas, Lietuvos valstybinio simfoninio orkestro įkūrėjas. Nuo 2008 m. G. Rinkevičius yra ir Novosibirsko akademinio simfoninio orkestro meno vadovas ir vyriausiasis dirigentas, taip pat Lietuvos muzikos ir teatro akademijos profesorius. Dar studijų Sankt Peterburgo ir Maskvos konservatorijose metais tapo trijų tarptautinių dirigentų konkursų laureatu, G. Rinkevičiaus tarptautinio pripažinimo pradžia – pergalė tarptautiniame H. von Karajano dirigentų konkurse 1985 metais. Maestro yra kviečiamas diriguoti žymiems Europos ir kitų šalių orkestrams. Jo koncertų solistai – žymiausi pasaulinę šlovę pelnę muzikai.