Diriguos Modestas Pitrėnas, taip pat dainuos Joana Gedmintaitė, Dainius Stumbras, Arūnas Malikėnas.

Kerinčią Nemorino ariją apie slaptai nuriedėjusią vyrišką ašarą („Una furtiva lagrima“) Edgaras Montvidas jau yra dainavęs ne tik LNOBT „Meilės eliksyro“ pastatyme prieš trejetą metų, bet ir Anglijos nacionalinės operos scenoje. 2010-aisiais jo debiutas šiuo vaidmeniu sukėlė furorą Londono operos mylėtojų tarpe, nors dainininkas tąkart dainavo itališkai, o visas pastatymas buvo atliekamas angliškai.

Minkštas, skambus E. Montvido tenoras, o drauge jo aktorinis lankstumas ir skonis šio solisto atliekamus vaidmenis paverčia nepamirštama menine patirtimi solisto spektaklius mačiusiems žiūrovams. Alfredas („Traviatoje“), Hercogas („Rigolete“), Belmontė („Pagrobime iš seralio“), Lenskis („Eugenijuje Onegine“), Verteris, Taminas („Užburtojoje fleitoje“) ir daugelis kitų jo lyrinių vaidmenų jau dešimtį metų džiugina melomanus daugelyje pasaulio teatrų: Londono karališkosios „Covent Garden“ operos, Škotijos, Anglijos, Liono, Bordo nacionalinių operų, Bavarijos nacionalinės operos Miunchene, Berlyno „Komische Oper“, Hamburgo, Leipcigo, Amsterdamo, Oslo, Sinsinačio (JAV) ir kt. operos scenų.

Į Vilnių dainuoti „Meilės eliksyrą“ Edgaras Montvidas atvyksta, rugsėjo 9 d. Vroclave atlikęs A. Dvoržako „Stabat Mater“ su Lenkijos nacionaliniu radijo simfoniniu orkestru Katovicuose (dir. Paulas McCreeshas), o po „Meilės eliksyro“ rengsis pasirodymams I. Stravinskio operoje „Lakštingala“ ir M. Ravelio „Vaikas ir burtai“, kurie įvyks spalio pabaigoje Bostone su šio miesto simfoniniu orkestru, diriguojant Charles’iui Dutoit. Lapkritį solisto laukia Briuselio „La Monnaie“ teatro scena, gruodį – kelionė su „Lakštingala“ į Tokiją bei visa serija koncertų Italijoje. Čia solistas dainuos atliekant F. Mendelssohno simfoniją „Himnas“ su Toskanos simfoniniu orkestru, kuriam diriguos LNOBT publikai puikiai pažįstamas charizmatiškasis dirigentas Daniele Rustioni (jis pavasarį dirigavo „Figaro vedybų“ spektaklius).

LNOBT scenoje Edgaras Montvidas debiutavo 1999 m. Artūro vaidmeniu G. Donizzeti operoje „Liučija di Lamermur“, tuomet dar būdamas prof. Virgilijaus Noreikos studentas Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje. Tarptautinė solisto karjera įsibėgėjo 2001–2003 m. jam stažuojantis Karališkoje „Covent Garden“ operoje Londone. 2004–2006 m. jis buvo Frankfurto prie Maino operos solistas, nuo 2007 m. dainininkas yra laisvai samdomas atlikėjas. E. Montvidas rengia ir koncertinius pasirodymus garsiose salėse – „Concertgebouw“ Amsterdame, Berlyno filharmonijoje, Alberto salėje Barbikano centre Londone ir kt. Jis yra dainavęs Glaindborno, Provanso Ekso, Vilniaus, Kvebeko „BBC Proms“ ir kt. festivaliuose.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)