Vyraus klasika ir naujos formos

„Sezoną pradedame atsinaujinę. Norėdami lankytojams suteikti daugiau komforto ir šilumos, Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro pastatą papuošėme naujais langais. Įprastą klasikinį teatro repertuarą papildėme įvairių žanrų ir formų programomis. Taigi simboliškai 26-ąjį sezoną pavadinome „languotu“, – teigė Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro vadovas Ramūnas Kaubrys.

Visą vasarą vykę teatro remonto darbai, planuojama, bus baigti jau po kelių mėnesių. R. Kaubrio teigimu, šiuo metu baigiami keisti pastato langai, artimiausiu metu bus baigtas ir kosmetinis teatro pastato remontas. Žiūrovai nepatogumų dėl to neturėtų patirti, todėl jau dabar yra kviečiami į rudens repertuaro renginius, tarp kurių net keturi nauji teatro pastatymai.

Sezono pradės premjeros

Rugsėjo 21-22 dienomis 26-ąjį teatro sezoną pradės nacionalinė premjera – kompozitoriaus Viačeslavo Ganelino ir poeto Sigito Gedos miuziklas „Velnio nuotaka“. Rugpjūčio mėnesį įvykusi festivalinė „Velnio nuotakos“ premjera sulaukė itin didelio žiūrovų susidomėjimo, todėl iki naujųjų miuziklas bus parodytas dar tris kartus - lapkričio ir gruodžio mėnesį. 

Rugsėjo 23 d., sekmadienį, į Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro Kolonų salę kviečiami mažieji teatro lankytojai. Čia įvyks muzikinės pasakos vaikams iki 4 metų „Verpalų pasakos“ premjera.
Nuo įprastos muzikinio teatro specifikos nenorėjusios nutolti spektaklio režisierės ir libreto autorės Rūtos Bunikytės teigimu, „Verpalų pasakų“ pagrindas yra klasikinės F. Mendelssohn, E. Grieg, R. Pauls, J. Brahms, W. A. Mozart ir kitų kompozitorių lopšinės. Jas aranžavo kompozitorius Kristijonas Lučinskas.

„Norėjome naujai atskleisti lopšinės žanrą ir perkelti jį į mažiems vaikams suprantamą formą. Tai bus objektų ir muzikos teatras, kuriame sujungsime tekstą, judesį ir muziką“, – pasakojo R. Bunikytė.
Spektaklyje rimtosios ir linksmosios senelės vaidmenis kuria solistės Valerija Balsytė, Natalija Urnikienė, Jadvyga Grikšienė ir Loreta Ramelienė. Jos iš stebuklingų siūlų vaikams suverps spalvotus nakties sapnus.

„Verpalų pasakos“ yra minkštos ir jaukios. Spektaklio vizualusis pagrindas yra iki milžiniško dydžio išaugę rankų darbo mezginiai“, – pasakojo išskirtinę spektaklio scenografiją sukūrusi dailininkė Renata Valčik. Anot jos, dekoracijoms suverpti buvo sunaudota bemaž 3 kilometrai perdirbto trikotažo virvės, lėlės ir kiti objektai – pagaminti iš siūlų.

„PILNA‘TIS“ išsilies į šokio potvynį

Rugsėjo 28 d. ir spalio 6 d. Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro baleto trupė žiūrovams žada parodyti kvapą gniaužiantį šokio ir muzikos šou, pavadinimu „PILNA‘TIS“. 

Pasak šou režisierių ir choreografų – Ingos Briazkalovaitės ir Ričardo Jankevičiaus – šiame koncerte publika išvys įspūdingiausius baleto trupės šokių pasirodymus ir šokio kompozicijas, pripažintas geriausiomis Lietuvos bei užsienio teatruose ir šokių projektuose. Choreografinius etiudus lydės kino filmų garso takelių, kita šiuolaikiška muzika, skambės smuiko, violončelės solo.
„Per baleto trupės gyvavimo metus daug dirbome ne tik Klaipėdos muzikinio teatro scenoje, bet koncertavome ir užsienio teatrų scenose, šokių projektuose. Ten gimusių pasirodymų Klaipėdos publika iki šiol neturėjo galimybės išvysti. Todėl šokio ir muzikos šou „PILNA‘TIS“ yra sudėtas iš įvairių stilių ir žanrų iki šiol nematytų šokio kompozicijų, atspindinčių aštrias žmogiškas emocijas – vienatvę, ilgesį, meilę ir svajones“, – pasakojo I. Briazkalovaitė.

„Tai bus šokio potvynis, – taip šou programą apibūdino baleto trupės vyriausiasis choregrafas Aurelijus Liškauskas. – Mes ne tik šoksime, bet ir šokiruosime įvairiais sapnų vaizdiniais, kurie vyksta „PILNA‘TIES“ metu“.

„Languoto“ repertuaro naujienos

26-asis Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro sezonas žiūrovams yra parengęs ir daugiau išskirtinių muzikinių projektų.

Rugsėjo 29 d. Maestro Eduardo Kaniavos jubiliejui skirtame 2 dalių koncerte pasirodys talentingiausi jaunieji teatro solistai, Klaipėdos muzikiniame teatre debiutuos du jauni dirigentai: Tomas Ambrozaitis ir Fiodor Kalinin.

Dar rudenį į teatrą laukiama atvykstant svečių. Spalio 9-ąją Rusijos Permės teatras „U mosta“ žiūrovams pristatys Rusijos nacionalinei teatro premijai „Auksinė kaukė“ nominuotą komediją „Luošys iš Ainišmano“. Lapkritį Klaipėdoje ir Vilniuje įvyks du italų kompozitoriaus ir pianisto Vincenzo Cipriani projekto „WEKE: muzika fortepijonui ir styginiams“ koncertai.

Gruodį žiūrovų lauks teatralizuotas koncertas „Sapnai apie Brodvėjų“. Dviejuose šventiniuose gruodžio mėnesio renginiuose pasirodys Maskvos didžiojo teatro tenoras Olegas Dolgovas. 2013-uosius uostamiesčio muzikinis teatras kvies pasitikti skambant į teatro repertuarą sugrįžusiai „Štrausianai“.

Po naujųjų simfoninę programą, skirtą Klaipėdos krašto prijungimo prie Lietuvos 90-mečiui paminėti, klausytojams dovanos Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro vyriausiasis dirigentas Dainius Pavilionis. Vasario mėnesį įvyks Zigmaro Liepinio ir Andros Manfeldės muzikinės dramos „Adata“ premjera. Kitos vasaros festivaliui teatras ruošia du stambius kūrinius – G. Donicetti operą „Meilės eliksyras“ ir G. Verdi „Requiem“.

„Languotasis“ Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro sezonas žiūrovams pasiūlys ir naują bilietų kainų sistemą. Perkantys bilietus iš anksto už juos mokės 30 proc. pigiau nei likus penkiolikai dienų iki spektaklio ar koncerto pradžios.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)