Spektaklio režisierė, dailininkė - Saulė Degutytė, kompozitorė, muzikos atlikėja Snieguolė Dikčiūtė, kostiumų dailininkė - Ligita Skukauskaitė.

Mažiausiems „Stalo teatro” gerbėjams skirtas sezonas prasidės rugsėjo 24 dieną „Pasaka apie Karalius“ premjera. Spektaklyje pasakojama įtaigi istorija vaikams apie gerąjį ir blogąjį karalius, kurie susidurdami su savo karalysčių gyventojais užkrečia juos gera ar bloga nuotaika.

Čia pyktis virsta blogiu, o supratimas ir atjauta skleidžia puikią nuotaiką ir gėrį. Remdamasis stebuklinėmis Lietuvių pasakomis, Stalo teatras kūrybos procese pasitelkė psichodramos, muzikos terapijos bei dailės terapijos metodus. Spektaklis unikalia teatro kalba padės vaikams suvokti savo emocijas bei nuotaikas, atskirti savo jausmus, juos įvardinti bei valdyti nerimą, pyktį ir baimes.

Spektaklyje naudojama grafoprojektoriaus technika ir kompozitorės Snieguolės Dikčiūtės gyvai atliekama muzika. O mamoms, nekantriai laukiančioms tradicinių pasakų pirmadienių atskleidžiame vieną iš paslapčių – pasakose apie karalius slypi didelė terapinė, vaiką ugdanti ir jo kūrybinius gebėjimus išlaisvinanti jėga.

Stalo teatras – tai profesionalių menininkų grupė, susibūrusi kurti netradicinius interaktyvius spektaklius visai šeimai. Šio objektų teatro spektakliuose mus supantys daiktai įgauna naują prasmę ir atgyja skirtingų personažų pavidalu. Tokiu būdu atnaujinama lėlių teatro meninė kalba, užmezgamas artimas ryšys su žiūrovais ir jiems pažįstama aplinka.

Septintasis Stalo teatro sezonas ypač gausus gerų naujienų ir didelių kūrybinių ambicijų. Šių metų gegužės ir birželio mėnesius mylimiausius vaikų spektaklius „Peliukas gitaroje“ ir „Eglė žalčių karalienė“ suvaidinome gausioms Kaliningrado, Milano, Liuksemburgo, Paryžiaus, Frankfurto lietuvių bendruomenėms. Nuo rugpjūčio prasidėjo intensyvios dviejų būsimų premjerų – „Pasakos apie Karalius“ ir muzikinio spektaklio „Maironio gatvė“ repeticijos.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją