Keistuolių teatras, pradėdamas 25-ąjį savo sezoną, garsiai paskelbė: "Žmonių sielas geriausia gydyti menu. Pavyzdžiui – teatru" ir išriedėjo su dviračiais į gatves.

"Tik meninėmis išraiškos priemonėmis dar galima pagydyti tautą", - sakė Keistuolių teatro aktorė Judita Urnikytė. "Manau, kad ši akcija yra puiki idėja, - prakaitą braukdamas po žygio kolegei antrino aktorius Justas Tartelis. - Tai - ne pirmas kartas, kai pristatant savo naują sezoną teatras išeina į viešumą. Praėjusiais metais šia proga surengėme baidarių žygį."

Keistuoliai teigia, kad artimiausius metus vadovausis šia taisykle ir žada išgydyti, sutvirtinti ir sutaurinti ne vieną sielą, rodydami savo spektaklius.

"Menu reikia gydyti ir visuomenę, ir mums patiems reikia gydytis. Šio sezono pradžioje atliekame daugybę akcijų, nes esame labai susirūpinę tiek savo, tiek kitų sveikata. Vienas iš mūsų vedančių aktorių susižeidė ranką - prasipjovė raumenį. Tai buvo baisi trauma. Pamatėme, kad mums nesiseka, tad nusprendėme padaryti tokią sveikatingumo akciją. Žiūrėsime, kas bus", - pasakojo A. Giniotis.

Beje, jis išdavė, kad ketina įkurti specialią organizaciją teatralams remti. "Ilgai galvojome jai pavadinimą ir nusprendėme, kad pavadinsime ją "Solidarnošč", - kad kitų tautų gyventojai nesupyktų, - pasakojo Keistuolių teatro vadovas. - Ir taip pradėsime naują, solidarų teatrų sezoną."

"Anot Majų kalendoriaus, mums liko ne tiek jau ir daug, tad jei jau mirti, tai su muzika, - šypteli teatro vadovas. - Jeigu išgyvensime pasaulio pabaigą, tai tikrai sulauksime pavasarį ir gandrų, ir naujų idėjų, ir Zenonų apdovanojimų. Iš tiesų tikimės, kad pasaulio pabaigos pranašystės neišsipildys. Kam gi tada kurti organizaciją "Solidarnošč", jei galvoti apie pasaulio pabaigą?"

Paklaustas, kaip vertina teatro nugyventą ketvirtį amžiaus, A. Giniotis prisipažino, kad atėjo toks laikas, kai metų jau nebesinori skaičiuoti.

"Prieš 25-eris metus neturėjome tokių didelių planų, tačiau mintis kirbėjo, - pasakojo Keistuolių teatro vadovas. - Tai, ką jūs šiandien matėte, tai yra tik pradžia. Teminis mūsų teatro judėjimas įsibėgės minint jubiliejų. Jei prie mūsų draugijos "Solidarnošč" prisijungs ir kiti teatrai, sukaktį paminėsime su jais."

25-mečio žygį per Lietuvą planuojantys teatralai kol kas dar neatskleidžia, kaip ketina paminėti artėjančią sukaktį. "Tačiau tai bus kažkas tokio, kas nustebins ne tik jus, bet ir mus pačius", - prisipažino A. Giniotis.

Naują teatrų sezoną keistuoliai pradeda rugsėjo 29 dieną spektakliu "Gerbiami piliečiai". Sezono premjera teatro žiūrovų laukia spalio 5-6 dienomis. Aktorius Vytautas Rašimas į Keistuolių teatrą pirmą kartą atveža monospektaklį "Švęsti kosmose ir tvarte" pagal Gendručio Morkūno.

Akimirkos, kaip Keistuoliai gydė tautą, DELFI galerijoje:

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)