800 puslapių tome pateikiami originalių straipsnių ciklai apie gotiką, helenizmą, ikonografiją, heraldiką, herbologiją, hetitus, iberus ir kt. Skelbiami straipsnių ciklai, kuriuose gvildenami klausimai, susiję su krauju ir kraujotaka (hemato&, hemo&), vandeniu (hidro&), žuvimis ir žuvininkyste (ichtio&). Aprašomos valstybės (Graikija, Gruzija, Gvatemala, Gvinėja, Haitis ir kt.), miestai (Grenoblis, Hamburgas, Hanojus, Haga, Havana, Helsinkis, Hirosima, Ignalina, Gumbinė ir kt.), skelbiama informatyvių straipsnių apie geografinius objektus (Grenlandiją, Himalajus ir kt.).

VII enciklopedijos tome rašoma apie Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės didikų Goštautų giminę, popiežius Grigalius, filosofus Georgą Wilhelmą Friedrichą Hegelį, Martiną Heideggerį, brolius Grimmus, kompozitorių Franzą Josephą Haydną, politiką ir rašytoją Vaclavą Havelą, kompozitorių Juozą Gruodį, rašytojus Augustiną Gricių, Juozą Grušą, architektą Lauryną Gucevičių ir kitus lietuvių bei užsienio valstybės ir politikos, visuomenės ir kultūros veikėjus, mokslininkus, rašytojus, menininkus.

Tome pateikiama originalių spalvotų iliustracijų, Lietuvių didikų giminių herbų atvaizdų, retų archyvinių nuotraukų.

Visuotinės lietuvių enciklopedijos naujausią ir ankstesnius tomus bus galima įsigyti ir su enciklopedijos leidėjais susitikti Vilniaus knygų mugėje, Mokslo ir enciklopedijų leidybos instituto stende.

Nuo 2001-ųjų leidžiamą Visuotinę lietuvių enciklopediją sudarys 20 tomų. Visą enciklopediją numatoma išleisti iki 2009 metų.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją