Knygų festivalio atidarymas prasidėjo diskusija apie elektronines knygas. Lietuvos istorijos institutas pristatė knygą "Lietuva ir Napoleonas". Pristatyme dalyvavo dr. V.Pugačiauskas, dr. L. Glemža. "Titanike" taip pat įvyko jaunosios prozininkės V. Markevičiūtės -Rykštės knygos "Paliktainiai" ir B. Rastenytės knygos "Griūvančios erdvės: oreiviškų pratybų novelės" pristatymai.

Per tris Knygų festivalio dienas iš viso vyks per 60 renginių.

Dviejuose „Titaniko“ aukštuose savo naujausius leidinius išdėliojo Lietuvos ir užsienio leidyklų atstovai. Iš viso festivalyje dalyvauja 36 leidyklos. Be leidyklų, festivalyje dalyvauja ir savo stendus turi įvairūs institutai, universitetai bei meno centrai.

Keliose „Titaniko“ salėse ir auditorijose vienas kitą keis įvairūs renginiai: probleminės diskusijos („Kas yra gera literatūra ir ar ji mums dar vis reikalinga?“, „Elektroninės knygos“, „Eseistikos padėtis Lietuvoje“ ir kt.), susitikimai su rašytojais ir autoriais, filmų peržiūros (avangardiniai Artūro Baryso-Baro filmai, vaizdo konferencija su Jose Saramago našle Pilar del Rio, archyviniai kadrai iš anksti išėjusio poeto ir prozininko T. A. Rudoko gyvenimo ir kt.). Diskusijų ir susitikimų dalyviai – iškilios Lietuvos viešojo ir kultūrinio gyvenimo asmenybės, rašytojai, poetai, eseistai, filosofai, dvasininkai, istorikai, ekonomistai: R. Rastauskas, L. Donskis, K. Navakas, A. Žukauskaitė, G.Mažeikis, V.Ališauskas, kun. J. Sasnauskas, A. Maldeikienė, R. Kuodis, N. Mačiulis, A. Švedas ir daugybė kitų.

Festivalio rengėjai siūlo ir daugiau renginių mieste – įvyks nemokamos ekskursijos po Vilnių „Filomatų takais“ ir „Bohemiškasis Vilnius“ (būtina išankstinė registracija), protmūšis kultūros temomis ir kt.

Kol salėse karaliaus knygos, „Titaniko“ kiemelį pripildys gyvos muzikos garsai. Koncertuos grupės „Ir visa tai kas yra gražu yra gražu“, „Garbanotas Bosistas“, „Banda Dzeta“, Domantas Razauskas su Grupe, „Elle G“, „Kivi“, gros didžėjai.

Nepamiršti ir naktinėtojai: pasibaigus festivalio programai „Titanike“, vėlyvais vakarais veiksmas persikels į Vilniaus klubus ir kavines – „Soul Box“, „Marsas“, „In Vino“, „Ex Libris“, knygyną „Mint Vinetu“. Įvyks R. Rastausko ir A. Gotesmano poetinio džiazo perfomansas, slemo poezijos skaitymai, poetinė Maironio ir Ch. Bukowskio dvikova, intelektualų diskusijos ir dar daug įvairaus veiksmo, dėl kurio savaitgalį nemiegoti tikrai bus verta.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)