Rugsėjo 11-14 dienomis vyksiantis tarptautinis emalio meno simpoziumas suburs emalio meno dailininkus ir ilgamečius galerijos partnerius iš 7 pasaulio šalių: Latvijos, Rusijos, Ispanijos, Gruzijos, Venesuelos, Šveicarijos ir Lietuvos. Simpoziumo programą sudaro kūrybinės emalio meno dirbtuvės, paskaitos ir emalio meno kūrinių paroda.

Juvelyrikos darbus kurs ir paskaitas skaitys dailininkai profesionalai - viešnia iš Tbilisio dailininkė, galerininkė Tėja Gurgenidzė (Thea Gurgenidze, Gruzija), Barselonos aukštosios mokyklos profesorė dr. Nurija Lopes Ribalta (Nuria Lopez Ribalta, Ispanija), Latvijos dailės akademijos dizaino ir metalo katedros vedėjas prof. Juris Gagainis, maskvietis taikomosios dailės istorikas, meno kritikas Andrejus Gilodas (Rusija ), dailininkė, emalio meno bienalių Lietuvoje kuratorė Marytė Dominaitė-Gurevičienė. Paskaitos vyks Lietuvos dailininkų sąjungos patalpose.

Simpoziumo emalio meno parodoje "800 ŚC" pristatoma 30-ties autorių kūriniai, sukurti iki simpoziumo. Ši ekspozicija visą savaitę bus pildoma kūrybinių dirbtuvių metu sukurtais naujais darbais.

Kūrybinį procesą nemokamai galės stebėti ir galerijos lankytojai. Pasak rengėjų, tai unikali galimybė pabendrauti su dailininkais iš pagrindinių emalio meno centrų - Ispanijos, Gruzijos. Lankytojai galės susipažinti, kaip gimsta emalio meno kūriniai profesionalų rankose.

Nuo 2002 m. sostinėje veikianti Auksakalių gildijos galerija "Meno niša" išsiskiria meile juvelyrikos amatui, ypač emalio menui. Vilniečiai čia gali susipažinti su šia juvelyrikos sritimi, emalio gamyba bei patys susikurti ir išdegti papuošalą. Kiekvieną savaitę šiuo tikslu galeriją lanko ne tik laisvieji miestiečiai, bet ir kitų sričių menininkai, niekada nebandę dirbti su emaliu.

Galerija "Meno niša" nuo 2005 m. rengia Vilniui skirtas emalio meno bienales. Jau keturis kartus "Meno nišoje" buvo eksponuotas emalis iš viso pasaulio: kiekvieną kartą didėja dalyvių skaičius, plečiasi geografija.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)