Iškilminga Kultūros dienų atidarymo ceremonija vyks rugsėjo 24 dieną Lietuvos nacionalinėje filharmonijoje, kur maestro A. Anisimovas ir jo orkestras pademonstruos savo virtuoziškumą atlikdamas P. Čaikovskio, D. Smolskio, Dž. Geršvino ir J. Štrauso kūrinius.

Tą pačią dieną A. Mickevičiaus bibliotekoje bus atidaryta paroda, skirta didžiojo Baltarusijos poeto Jankos Kupalos gyvenimui ir kūrybai. Per visą "Baltarusijos rudenį Lietuvoje" bus surengta nemažai koncertų ir spektaklių. Visagine vyks 17-oji Baltarusių dainos šventė, Vilniuje ir Visagine Mogiliovo dramos teatro aktoriai surengs keletą savo monospektaklių, Kaune Baltarusijos valstybinis akademinis muzikinis teatras Lietuvos publikai parodys miuziklą "Vestsaido istorija".

Be Vilniaus, Anykščiai - 2012-ųjų Lietuvos kultūros sostinė, taps viena pagrindinių Baltarusijos kultūros dienų renginių vieta. Per beveik du mėnesius žiūrovai galės susipažinti su folkloro grupe "Kupalinka", Irinos Dorofejevos dainos teatru ir Minsko kameriniu orkestru ir jų atliekamais kūriniais. Teatro meno gerbėjams savo meistriškumą pademonstruos "Kino aktoriaus teatras-studija", Mogiliovo dramos teatras ir Baltarusijos valstybinis akademinis muzikinis teatras.

Baltarusijos kultūros dienų iškilminga uždarymo ceremonija Lietuvoje vyks spalio 30 dieną Lietuvos nacionaliniame operos ir baleto teatre, kur žiūrovai pamatys spektaklį "Bachčisarajaus fontanas".

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)