23-ąjį sezoną pristačiusi Mažojo teatro teatro direktorė Greta Cholina akcentavo dvi rugsėjo mėnesį laukiamas premjeras. Viena jų - dar vasaros pradžioje parodytas "Damos vizitas". Antroji - "Helgelando karžygiai". Būtent su šiuo spektakliu Mažojo teatro scenoje rugsėjo 14-15 dienomis kaip režisierius debiutuos R. Cicėnas.

"Drąsiai kvietėme dirbti Cicėną, nes jis yra Rimo Tumino mokinys, šio teatro siela. Norime skatinti žmones, kurie siekia kurti ir drąsiai tai daro. Norime, kad teatras atsiskleistų naujomis spalvomis, - sakė G. Cholina. - Spektaklis ir parodys, ko verti mūsų artistai bei režisieriai."

Teatre debiutuojančiam režisieriui prieš premjerą komplimentų negailėjo ne tik teatro vadovė, bet ir kolegos aktoriai.

"Kiek jį pažįstu, matau jo stiprų norą kurti. Jis stiprus tiek kaip aktorius, tiek kaip režisierius. Kartais jis gal dar nemoka įvardinti ko nori, bet dega noru tai parodyti. Tai yra svarbiausia", - pasakojo Mindaugas Capas.

Tiesa, kad neįprasta savo bičiulį ir kolegą R. Cicėną matyti kitokiame amplua, prisipažino ir pagrindinį vaidmenį pjesėje atliksiantis Leonardas Pobedonoscevas.

"Matyti Ramūną kaip režisierių buvo neįprasta. Labai džiaugiuosi jo suteikta galimybe sukurti vaidmenį, kuris atitolęs nuo mano paprastai kuriamo stereotipo. Gal kartais aš ir juokingas, bet čia kuriu rimto galiūno vaidmenį", - pasakoja vikingą įkūnysiantis L. Pobedonoscevas. Šiaurietišką spektaklio dvasią atspindėjo ir į premjerinio pastatymo pristatymą atklydusi baltoji meška.

Idėją pačiam statyti spektaklį R. Cicėnui pakišo kaimyninės Baltarusijos teatralai, pasiūlę jam režisuoti spektaklį. Minske aktorius ir debiutavo kaip režisierius. Lietuvos žiūrovai jo režisūrinį darbą turės progos išvysti Mažajame teatre.

"Su Egle Gabrėnaite turime teatralų kursą. Ieškojau medžiagos jų diplominiam darbui. Teko daug skaityti ir man užstrigo būtent ši pjesė. Labiausiai užstrigo garbės žodis, kuris Lietuvoje tapo melo ir apgaulių įrankiu. Tačiau miegamajame pjesė pragulėjo apie porą metų ir tik dabar ji atkeliavo į Mažąjį teatrą", - pasakojo R. Cicėnas, prisipažinęs, kad režisieriaus amplua jis save mato ryškiau, nei aktoriaus.

"Kol kas esu režisierius, atvažiuos R.Tuminas, tikrai vaidinsiu jo spektakliuose. O kol kas matau save kaip režisierių", - prisipažino R. Cicėnas, kurio pastatymu jau susidomėjo Rusijos, Baltarusijos, Hon Kongo festivaliai.

Beje, ilgametis Mažojo teatro vadovas, šiuo metu vadovaujantis Jevgenijaus Vachtangovo teatrui, naujame sezone spektaklio statyti neketina. Bent jau kol kas apie tai nėra žinoma.

"Mes visada jaučiame jo buvimą. Jis nuolat ieško pastatymams žmonių, kurie galėtų būti tinkami dirbti naujuose sezonuose. Tačiau ar jis pats čia statys - nežinia. Jei jis norės, mes tuo labai džiaugsimės", - prisipažino G. Cholina.

Teatro vadovė užsiminė, kad po naujųjų metų Mažasis teatras vis dėlto sulauks nemažai svečių iš užsienio. Režisierius Konstantinas Bogomolovas lietuviams parodys Brolių Grimų pasakas, apvilktas šiuolaikiniu rūbu. "Spektaklis bus skirtas suaugusiems", - akcentuoja G. Cholina.

Naujame teatro sezone žiūrovai turės galimybę išvysti ir Olgos Lapinos darbą "Hemulis, kuris mėgo tylą".

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją