Palangoje – Palangos gintaro muziejus, Klaipėdoje – Prano Domšaičio galerija ir Laikrodžių muziejus, Juodkrantėje – Miniatiūrų muziejus. Vyks ekskursijos, įdomūs edukaciniai užsiėmimai.

Rugsėjo 1 d. nuo 11 iki 12.30 val. Vilniaus paveikslų galerija (Didžioji g. 4) kviečia dalyvauti ekskursijoje po galeriją ir Vilniaus senamiestį bei intriguojantį edukacinį užsiėmimą „Menas, muzika ir kasdienis žymių žmonių gyvenimas XIX amžiuje“.

„Iš Vilniaus paveikslų galerijoje eksponuojamų dailės kūrinių nesunku įsivaizduoti, kaip XIX a. atrodė apleista ir nykstanti Žemutinė pilis, miesto gynybinė siena, Subačiaus vartai, Dominikonų ir Didžioji gatvės. Susidėję į aplankus kūrinių reprodukcijas, leisimės į ekskursiją, bandydami atsekti, kas nuo to laiko pasikeitė ir kas išliko,“ - pasakoja edukatorė Nideta Jarockienė.

Edukaciniame užsiėmime dalyvaujantys lankytojai sužinos apie Vilniuje gyvenusius žymius žmones – Jozefą Franką (1771–1842), Kristiną Gerhardi-Frank (apie 1780–XIX a. I pusė ), Mykolą Kleopą Oginskį (1765–1833), Adomą Mickevičių (1798–1855) ir kt., bus prisimenami įdomesni jų gyvenimo įvykiai. Žvalgydamiesi po Vilniaus paveikslų galerijos ekspoziciją, aptars to meto kasdienybę, pramogas, kalbėsis apie dvarų kultūrą. Praktinėje užsiėmimo dalyje jaunesnio amžiaus moksleiviai kurs gėles iš batisto, o vyresni, apsirengę XIX amžiaus drabužiais, žais populiarų žaidimą „fantus“, atkurs to meto laisvalaikio akimirkas.

Išankstinė registracija tel. (8 5) 212 1477.

Rugsėjo 1 d. nuo 11 iki 12.30 val. Radvilų rūmų muziejus (Vilniaus g. 24, Vilniuje) istorija besidominčius kviečia į ekskursiją skirtą didikų Radvilų giminei, o dailės mylėtojai kviečiami į edukacinį užsiėmimą „Baroko epochos dailininko dirbtuvėje“.

Ekskursijoje „Didieji Vilniaus miesto puoselėtojai – Radvilos” lankytojai išgirs apie Mikalojų Radvilą Juodąjį, jo sūnų Mikalojų Kristupą Našlaitėlį, apie Mykolą Kazimierą Žuvelę, Jonušą Radvilą. Aiškinsimės, kur buvo Radvilų valdos ir kur gyveno Barbora Radvilaitė. O baigdami šią istorijos pamokėlę prie buvusios Radvilų rezidencijos (Didžiojoje g.), ieškos tos vietos, kur 1899 m., tvarkant aplinką, buvo rastas lobis.

Edukaciniame užsiėmime „Baroko dailininko epochos dirbtuvėje“ lankytojai sužinos apie paveikslo tapymo eigą, dažų gamybą, pigmentus, baroko epochoje naudotus instrumentus. Gamins aliejinius dažus ir jais tapys paveikslus.

Išankstinė registracija tel. (8 5) 212 1477.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)