Šiai meninei iniciatyvai organizatoriai parinko simbolinę vietą – Lukiškių aikštę prie „dūzgiančio” „Sostinės dienų” prospekto atkarpos, šiemet pavadintos „idėjų ir laisvės erdve”. Joje bus pagerbta legendinė grupė „The Beatles”, kurios 50 metų jubiliejų šiemet pažymi visas pasaulis. Prie Lukiškių aikštės įrengtoje scenoje žinomi Lietuvos ir kitų šalių muzikantai savo koncertuose atliks nemažai „bitlų” hitų. O garsūs Latvijos menininkai pastatys Johno Lennono skulptūrą. Kaip šmaikštauja „Sostinės dienų” organizatoriai: vietoje Lenino iškils Lenonas!

Menininkų grupės „Frostiart Baltic” nariai garsėja ledo ir smėlio skulptūrų kūrimu įvairiems renginiams bei festivaliams Skandinavijoje, Prancūzijoje, JAV. Lietuvoje jie sukurs didžiulę smėlio skulptūrą, kurios aukštis sieks beveik 7 metrus, o jos statybai bus sunaudota per 100 tonų smėlio.

Skulptūra atkurs Johno Lennono portretą, kurio detales autoriai laiko gilioje paslaptyje – ji bus atskleista tik „Sostinės dienų” atidarymo dieną, rugpjūčio 31 d. 17 val. „Dūzgiančio prospekto" atidarymo renginio metu, kuomet ir bus atidengta ir pristatyta skulptūra.

John’as Lennon’as (1940 – 1980 m.) – vienas iš keturių grupės „The Beatles” narių, dar žinomas kaip gitaristas, dainų kūrėjas, poetas, vokalistas, humoristas, politikos aktyvistas, aktorius. Jis laikomas vienu įtakingiausių XX amžiaus muzikantų ir dainų kūrėjų, kurie savo veikla skelbė laisvės ir pacifistines idėjas, stengėsi keisti tuometinį pasaulį. 1980 m. gruodžio 8 d. John’ą Lennon’ą, prie pat jo namų Niujorke nušovė gerbėjas, anksčiau tą patį vakarą iš J. Lennono gavęs autografą.

Vilniaus miestas garsėja pasaulyje moderniosios muzikos tėvu vadinamo Franko Zappos atminimo skulptūra, o pernai rudenį Lukiškių aikštės prieigose buvo atidengtas suoliukas - paminklas, skirtas maestro Vytauto Kernagio atminimui.

Numatoma, kad „Sostinės dienų 2012” metu iškilsianti J. Lennono smėlio skulptūra sostinės gyventojus ir svečius džiugins iki rugsėjo vidurio.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)