„Man teko galingiausiojo vikingo vaidmuo“, - prisistato L. Pobedonoscevas, „Helgelando karžygiuose“ atliksiantis vieną pagrindinių vaidmenų.

„Apie skandinavus mes pratę girdėti, kad jie stiprūs, žiaurūs, atkaklūs vikingai. Skandinavai garsėjo kaip užkariautojai, laikomi netgi praėjusio amžiaus piratais. Tačiau kai gilinomės į istorinę medžiagą paaiškėjo, kad vikingai turėjo susidėlioję tam tikrus prioritetus. Vienas jų - atsidavimas draugystei, paminant visus jausmus, - DELFI pasakojo L. Pobedonoscevas. - Pjesėje atskleidžiama labai daug autentiškų mentalinių bruožų, papročių. Spektaklis – puiki pažintinė medžiaga, paaiškinanti, kas vis dėlto yra tie vikingai. Iš jų kilo labai daug išradimų. Todėl mes pjesėje bandome atskleisti juos ne kaip barbarus, bet kaip kietus, šaunius vyrus su savo aiškiomis ir tikromis vertybėmis.“

Tam, kad būtų kuo panašesnis į karingąjį vikingą, aktoriui scenoje tenka užsiklijuoti dirbtinę barzdą. Galbūt Leonardas prieš premjerą ketina užsiauginti natūralią barzdą?

„Ne ne, užtenka man savų ūsų ir paprastos barzdelės, - juokiasi jis. - O gal man iš tiesų tiktų tokia? Aš dar pagalvosiu apie tai.“

Beje, pasiruošimas spektakliui L. Pobedonoscevui kainavo ne vieną prarastą kilogramą. Mat jam tenka vilkėti kailinį kostiumą, su kuriuo scenoje – ne atšiaurioje Skandinavijoje – labai karšta.

R. Cicėno režisuotame spektaklyje vaidins ir kiti Mažojo teatro aktoriai, kaip Mindaugas Capas, Mantas Vaitiekūnas, Vytautas Rumšas, Balys Latėnas, Edmundas Mikulskis, Gintarė Latvėnaitė, Gabrielė Tuminaitė, bei Rimantė Valiukaitė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)