Knyga apie Molėtų kraštą išleista šiemet miestui minint 625-ąsias metines. Lietuvių ir anglų kalba išspausdintoje knygoje – 200 puslapių ir 300 nuotraukų su žymiausių šio krašto laisvės kovotojų portretais ir dramatiškiausiomis jų gyvenimo istorijomis, su gražiausiais krašto ežerais, dvarais ir parkais, su reta archyvine medžiaga apie ypač gausiai čia gyvenusią ir visiškai sunaikintą žydų bendruomenę.

Knygoje yra molėtiškio rašytojo Mariaus Ivaškevičiaus, dailininkės Aistės Gabrielės Černiūtės ir brolių fotografų Algimanto ir Mindaugo Černiauskų trys atskirosios nuomonės apie Molėtų kraštą. Knygos pristatymą ves dailininkas Donatas Ivanauskas.

Parodoje „Dviveidis ir Trejybė“ Molėtų dailės galerijoje V. Žukas eksponuoja savo tapybą, koliažus ir glazūruotus keraminius reljefus: ankstyvieji koliažai yra iš 1977 m., keramika – 2005-2007 m., o tapyba mineraliniais dažais – daugiausiai iš Alantos periodo – iš 2010 m. Autorius sako, kad „dviveidis – tai jis pats, o Trejybės ikonografinis įvaizdis yra užšifruotas jau ankstyviausiame koliaže „Vardadienio rytas“.

V. Žukas pridūrė, kad „asociacijų, dėlionių arba koliažiniu principu“ jis komponavo ir savo knygą apie Molėtus.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)