„Paskutinysis iš aistros kamuojamų meilužių“. Amerikiečių dramaturgo komedija, kurioje kuklus, padorus, tvarkingas žuvies restorano šeimininkas virsta "kietu" vyruku po to, kai užsimano patirti "kvapą gniaužiantį" meilės nuotykį. Kiek nepatogumų ir skrupulų turi įveikti šis pusamžis niujorkietis, turintis literatūrinių ambicijų ir visiškai nepažįstantis gyvenimo, vykstančio už restorano durų! Trys pretendentės į "meilės objektą" - tai savotiška gyvenimo mokykla, "intensyvūs pažinimo kursai", kurių metu gabusis mokinys virsta tuo, kuo net įsivaizduoti negalėjo - savimi pasitikinčiu, geidžiamu meilužiu, skiriančiu pasimatymą net...savo žmonai.  Vaidina: Albinas Kėleris, Asta Preidytė, Eleonora Koriznaitė, Ligita Kondrotaitė.

„Mano šeima“ („Berniukas - tau, mergaitė - man“). Eduardo de Filippo (tikroji pavardė – Passarelli) – puikus aktorius, gabus režisierius, talentingas rašytojas, išgarsinęs neapolietišką teatrą toli už Italijos ribų. Eduardo de Filippo kūryba išsiskiria neįmantria teatrine kalba ir forma, jo dramaturgijoje ryškios italų liaudies teatro tradicijos. Sukurtos pjesės pasižymi sceniniu spalvingumu, dramaturgo vaizduojami įvykiai atspindi visas įmanomas gyvenimiškų situacijų spalvas ir atspalvius.

Pjesės „Mano šeima“ pagrindinė tema – amžinosios šeimos vertybės, skirtingi kartų vertinimai ir tarpusavio nesusikalbėjimai. Tai pasakojimas apie žmones, kurie užsitarnavo visuomeninę padėtį ir pripažinimą, bet jų sukurtoje šeimoje klesti chaosas. Vaidina: Eleonora Koriznaitė, Albinas Kėleris, Toma Razmislavičiūtė, Donatas Kalkauskas, Vita Šiaučiūnaitė ir kiti.

„Misis Markhem miegamasis“. Tai pašėlusio tempo spektaklis pagal Rėjaus Kunio ir Džono Čepmeno pjesę. Elegantiškas Londono butas. Šiltas vasaros vakaras, ne mažiau šilti, spalvingi spektaklio personažai. Juokingą situaciją keičia dar juokingesnė, meilės intrigos veja viena kitą. 

Žiūrovų simpatijas netrunka užkariauti žavi dama Džoana Markhem, užsienietė Silvija, stilingas dizaineris Alisteris, vyriškas ir savimi pasitikintis Henris, patrauklusis Filipas, solidus verslininkas Volteris, netgi lengvabūdė Linda. Ir visas komplektas geros komedijos „prieskonių“: nevaržomi jausmų protrūkiai, tarsi žaidžiant sprendžiamos įsimylėjėlių problemos ir ieškoma atsakymų į visai rimtus klausimus. Patraukli, sąmojinga žinomų dramaturgų pjesė puikiai žinoma, ne kartą sėkmingai statyta pačiuose garsiausiuose pasaulio teatruose. 

Vaidina: Inga Talušytė, Donatas Kalkauskas, Vita Šiaučiūnaitė, Toma Razmislavičiūtė, Almantas Vaišnys, Laimutis Sėdžius, Eleonora Koriznaitė, Jolita Skukauskaitė

„Sankirta su pagrindiniu keliu” – tai spektaklis sukurtas pagal šiuolaikinio populiaraus estų dramaturgo Jaan‘o Tatte pjesę „Sankirta su pagrindiniu keliu arba Pasaka apie auksinę žuvelę“.

Jaan‘o Tatte pjesėms būdingas gyvas dialogas, gera dramos technika. Autorius pelnė ne vieną apdovanojimą už dramaturgiją bei dainų tekstus. Visų jo dramos kūrinių išskirtinė savybė – aktyvus bendravimas su žiūrovais. Pjesė „Sankirta, arba Pasaka apie auksinę žuvelę“ nagrinėja materialių vertybių poveikį žmogui, kai pinigais matuojami net jausmai. Net pjesės moto skamba kaip iššūkis: „Parašiau tai dėl pinigų“. 

Režisierius Albertas Vidžiūnas sako, jog šis spektaklis akcentuoja pražūtingą žmonių svajonių sankirtą su pagrindiniu realybės keliu. Jaunos poros paklydimas miške lemtingai sutampa su išprotėjusio dailininko vizija. Netikėtas jo pasiūlymas įvelia jaunus žmones į fantasmagorišką sapną, kuriame išnyksta riba tarp svajonės ir realybės, meilės ir išdavystės. Išvada, deja, nėra labai guodžianti: „Jeigu nemokame atpažinti stebuklo, kurį laikome saujoje, vadinasi, dar ne stebuklų metas“.

Vaidina: Vytautas Kupšys, Raimonda Kimbraitė, Donatas Kalkauskas, Petras Kežys

“Švytinčių burbulų partija”. Išsiskyrusi aktorė, auginanti tris vaikus, galvoja apie emigraciją. Netikėtai jai parašo vokietis, su kuriuo ji susirašinėjo jaunystėje. Į tą laišką ji atsako ir viską papasakoja senai draugei. Vokietis – irgi. Taip dvi moterys ir du vyrai patenka į nenuspėjamas meilės pinkles ir neįtikėtinus sapnus, kuriuose apskritai nė vienas nebesusigaudo: nei kas yra kas, nei kas gi vyksta iš tikrųjų. Raudona gija spektaklyje vingiuoja dar viena – šeimos tema. Nes vardan šeimos mylime, o meilės vardan ją kuriame. Tad ir ši lyrinė, šiek tiek komiška istorija apie meilę baigiasi taip, kad viskas tik ...prasidėtų.

Vaidina: Eleonora Koriznaitė, Asta Preidytė, Albinas Kėleris, Laimutis Sėdžius

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją