Pageidaujančių vaidinti V. Bareikio spektaklyje „Kovos klubas", statomame
pahal Chucko Palahniuko romaną, tikrai netrūko. Į Jaunimo teatrą atėjo kelios dešimtys scenoje save išmėginti norinčių vaikinų ir vyrų. Būtent stipriosios lyties atstovų spektakliui ieško režisierius.

"Atleiskite, bet moterų į perklausą nepriimame", - atsiprašinėjo už durų vaikinus atlydėjusias merginas palikdamas V. Bareikis. Papildomos akys, anot jaunojo kūrėjo, tik trukdys jiems susikaupti. Tačiau kelios aktorės neapšviestos salės gale veiksmą vis dėl to stebėjo. Tarp jų buvo ir V. Bareikio žmona, Jurga Šeduikytė.

"Daugelis jūsų manęs klausėte, ar spektaklyje reikia būti pasportavusiam ir mokėti muštis, - kalbėjo Jaunimo teatre spektaklį statantis režisierius. - Tačiau šios istorijos veiksmas gali būti perteikiamas ir kitaip, pavyzdžiui, roko koncerto stiliumi."

Tačiau fizinės ištvermės aktoriaus duoną išmėginti norintiems savanoriams tikrai prireiks. V. Bareikis į perklausą susirinkusiems vyrukams išvardino keletą minusų ir pliusų, kodėl verta ar neverta vaidinti šiame spektaklyje. "Tai bus neatlygintinas darbas. Tačiau laiko jam reikės skirti daug. Po keletą valandų, kelias dienas per savaitę", - neslėpė režisierius.

Po tokios prakalbos dalis vyrukų salę paliko. Nes negalėjo skirti tiek laiko repeticijoms dėl studijų ar darbo. Kai ką galėjo išgąsdinti ir Vido pažadėtos dažnos fizinės treniruotės Kalnų parke.

Keletą fizinių pratimų vyrai buvo paprašyti atlikti ir perklausoje. Scenoje jie darė atsispaudimus, bėgiojo, šoko imituodami metalo koncerto gerbėjus ir iškėlę rankas gaudė į publiką nuo scenos šokantį mylimiausios grupės narį. V. Bareikiui talkino gyvai groję muzikantai ir geras bičiulis, aktorius Ainis Storpirštis. Šiais metais Auksinį scenos kryžių kaip geriausias jaunosios kartos menininkas pelnęs A. Storpirštis susirinkusius drąsino nebijoti jo gaudyti.

Aktorius išdavė, kad į publikos glėbį spektaklyje "Kovos klubas" jis turėtų kristi nuo lubų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)