Be jų, scenoje pasirodė trys graikai bei du aktoriai iš Meksikos. Visi jie kartu karštuosiuose Atėnuose praleido 40 karštų dienų, kurias pašventė pasaulio pabaigos temai, įnirtingai mintydami ir karštai besiginčydami, kas ta pasaulio pabaiga yra.

Eskizas viešai parodytas keturis kartus. Graikijos sostinės publika negailėjo pagyrų kūrėjams. Žiūrovus nustebino pasirinktas būdas kalbėti apie pasaulio pabaigą žaismingai ir nostalgiškai.

O kai kurie net išskyrė lietuvių aktorius kaip aukštesnio meninio lygio atlikėjus. (Pastarieji, nepratę girdėti tokios panegirikos Lietuvoje, prisipažino dėl to pasijutę kiek išmušti iš vėžių.) Kūrybiniam procesui vadovavo prieštaringų asmenybių duetas – graikų aktorius, režisierius, tekstų autorius Dimitris Kouroubalis ir judesio teatro specialistė graikė Frosso Korrou. (Juodu Atėnuose yra įkūrę savo trupę „So7“, su kuria kuria Graikijos teatro kontekste neįprastus spektaklius.)

Minėtas eskizas yra tarptautinio projekto MYBE dalis. Rugpjūtį kūrybinė grupė 20 dienų gyvens Lietuvoje, kur vyks antrasis spektaklio kūrimo etapas. Jam vadovaus režisierius Cezaris Graužinis. Trečioji kūrybinė rezidencija numatyta 2013 metais Meksikoje, kur planuojama parodyti išbaigto spektaklio premjerą. Tačiau ne paslaptis, kad 2012 m. gruodžio 21 d. baigiasi majų kalendorius. Jei spekuliacijos apie tądien įvyksiančią pasaulio pabaigą nepasitvirtins, yra vilčių, jog tarptautinė kūrybinė grupė sulauks premjeros, o išgyvenusieji po tariamos ar tikros pasaulio pabaigos išvys vaidinimą tarsi kitomis akimis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją