Šiais metais festivalis vyks antrojoje vasaros pusėje, įprastoje erdvėje – S. Vainiūno muzikos mokyklos salėje bei Palangos Kultūros centre „Ramybė“. Čia skambės džiazas, originali šiuolaikinė, pramoginė muzika, klasikinių transkripcijų pavyzdžiai, lengvoji-estradinė muzika. Šiais metais festivalyje – seminare savo talentu pasidalins svečiai iš Rusijos, Baltarusijos, Lenkijos, Estijos, Latvijos ir žinoma Lietuvos.

Vienas iš laukiamų svečių - perspektyvus, talentingas jaunos kartos atlikėjas, daugiau nei 20 tarptautinių konkursų laureatas iš Maskvos Josifas Puricas, tarptautinių labdaros fondų (tokių kaip „Nauji vardai“, "Rusijos atlikimo menas“, V. Spivakovo) stipendininkas.

Koncertavęs ir laureato vardą pelnęs daugelyje pasaulio šalių, J.Puricas šiais metais aplankė ir Lietuvą. Kvintetas iš Lenkijos "Tanguillo" pristatys festivalio klausytojams tango programą, kurioje vyraus legendinio Astoro Piazzolla kūriniai.

Viešnia iš Navopolocko (Baltarusija) Natalia Šach yra Baltarusijos Respublikos Prezidento specialiosios premijos, skirtos talentingojo jaunimo palaikymui, stipendininkė, o taip pat Respublikinio bei daugelio tarptautinių konkursų nugalėtoja. Scenoje taip pat išvysime jungtinį tarptautinį akordeonistų orkestrą „Tremolo“ (Lietuva, Estija, Latvija). Greta žinomų atlikėjų, koncertuos tarptautinių konkursų laureatai iš Latvijos muzikos akademijos Kristaps Ginters ir Arturs Noviks, LMTA studentai, muzikos bei meno mokyklų moksleiviai ir jų pedagogai iš visos Lietuvos regionų.

Miesto svečiai bus kviečiami į Palangos Kultūros centrą „Ramybė“, čia džiazo improvizacijas, originalią autorinę muziką, prancūzišką ‚chanson“ girdėsime atliekant šiems kolektyvams - Astor Piazzolla Project – Saulė Rinkevičiūtė (elektrinis smuikas), Rūta Rinkevičiūtė (elektrinis pianinas), Migloko (vokalas), Nerijus Bakula (akordeonas) bei BSM Trio – Mindaugas Bačkus (violončelė), Raimondas Sviackevičius (akordeonas), Vytautas Mikoliūnas (elektrinis smuikas, efektai).

Išgirsime prancūziškos muzikos projektą Tio PARIS iš Kaliningrado (Rusija) su Miroslavu Leliuchu (akordeonas), Marija Dronova (vokalas), Aleksandru Čurkinu (gitara), atliekančius dainas iš Edith Piaf, Mireille Mathieu ir kitų atlikėjų repertuaro.

Kaip ir kiekvienais metais, sukaupta patirtimi dalinsis žymūs pedagogai. S. Vainiūno muzikos mokykloje bus vedamos atviros meistriškumo pamokos, skaitomi metodiniai pranešimai aktualiausiomis temomis, bus vykdomos paskaitos bei atviros diskusijos. Šį kartą pedagogai ir lektoriai atvyksta iš Lenkijos, Rusijos ir Baltarusijos.

Jaunieji mūsų šalies akordeonistai bus mokomi vienų geriausių ir akordeono muzikos pasaulyje pripažintų pedagogų. Akordeono meno subtilybėmis pasidalins žymus Lenkijos akordeonistas, kultūros ir mokslo veikėjas, muzikos filosofijos garbės daktaras, šiuolaikinio akordeono meno Lenkijoje kūrėjas, Varšuvos F. Šopeno muzikos akademijos prof. Lechas Puchnovskis. Su jaunaisiais atlikėjais dirbs Natalia Puric – viena geriausių bajano mokytojų Maskvoje, Maskvos Valstybinio A. Šnitkės muzikos instituto dėstytoja, išugdžiusi ne vieną dešimtį tarptautinių konkursų laimėtojų. Meistriškumo pamokas visiems norintiems ves pedagogas iš Baltarusijos Michail Ivaškin – Novopolocko valstybinio muzikos koledžo dėstytojas, bajano ir akordeono skyriaus vedėjas, ne kartą vedęs metodinius seminarus pedagogams. Seminaro – praktikumo metu dirbs bei pedagoginėmis žiniomis pasidalins ir Lietuvos muzikos ir teatro akademijos akordeono pedagogai – profesorius Eduardas Gabnys, profesorius Ričardas Sviackevičius, docentas Raimondas Sviackevičius.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją