Galimybe Klaipėdoje surengti vieną iš garsiausių Keistuolių teatro muzikinių spektaklių „Paskutiniai Brėmeno muzikantai“ domėjosi keli renginių organizatoriai, tačiau sėkmė nusišypsojo „Švyturio menų dokui“ ir artimiausiu metu antro tokio pasirodymo uostamiestyje neplanuojama.

Koncerto pirmojoje dalyje skambės gražiausios dainos iš Keistuolių teatro spektaklių mažiesiems bei suaugusiesiems, o antrojoje dalyje griaudės nemirtingi amžinai gyvos grupės „Brėmeno muzikantai“ šlageriai: 7-ojo bei 8-ojo dešimtmečių pasaulinių roko šedevrų „keistuoliškos“ versijos bei dainos, nebetilpusios į muzikinį spektaklį. Žinomiausios melodijos su žaismingais lietuviškais tekstais – Keistuolių invazija į pasaulio šlagerių lobyną.

Grupė „Paskutiniai Brėmeno muzikantai“ – tai Rainis (Dalius Skamarakas), Petuchauskas (Andrius Kaniava), Rexas (Aidas Giniotis), Kanopa (Aurimas Meliešius), kuriems kelią į šlovę stengiasi praskinti prodiuseris Leo (Darius Auželis), visų jų mūza Inga (Ilona Balsytė) ir istoriją papasakojęs DJ (Sigitas Mickis).

Pirmojo nepriklausomo profesionalaus Lietuvos teatro, įkurto 1989 metais, kūrybinė grupė nebijo laužyti klasikinių muzikos, literatūros, teatro ir kino žanrų rėmų. aktoriai patys kuria dainas, rašo originalius scenarijus, kupinus subtilaus humoro ir autoironijos. Jų kūrybinis credo – vengti visko, kas yra nuobodu ir banalu.