Ties ideologijos suvedžioto proto tema susitelks ir keturios - literatūros, muzikos, dailės ir kino - festivalio programos, antradienį pristatydami festivalį žurnalistams sakė jo organizatoriai.

Į festivalį iš Vokietijos atvyks rašytojas bei psichologas, Th.Manno vaikaitis Frido Mannas, o taip pat rašytojas, 2011 metų Vokietijos knygų premijos laureatas Eugenas Ruge.

Festivalio metu Th.Manno memorialiniame muziejuje įvyks susitikimai-diskusijos su filosofais: Vilniaus Universiteto atstovu Alvydu Jokubaičiu, svečiu iš Lenkijos Bogdanu Szlachta ir Europos humanitarinio universiteto Vilniuje rektoriumi Anatolijumi Michailovu.

Muzikos programą pradės trijų fortepijono koncertų ciklas, jo metu bus pristatytas naujas fortepijonas Petrof, kurį Th.Manno kultūros centrui padovanojo Vokietijos užsienio reikalų ministerija ir ambasada Vilniuje.

Festivalio muzikos programos vadovė Vytautė Markeliūnienė antradienį spaudos konferencijoje žurnalistams sakė, kad sekant festivalio tema Cz.Miloszo kūryba persmelks ir keletą koncertų.

Pasak jos, Lietuvos kompozitorius Šarūnas Nakas festivaliui parašė specialų kūrinį, skirtą fortepijonui. Festivalyje dalyvaus ir atlikėjai iš Vokietijos.

Kino programoje bus demonstruojami trys vokiečių režisierių vaidybiniai filmai, o taip pat 2011 metais sukurtas Giedrės Žičkytės dokumentinis filmas "Kaip mes žaidėme revoliuciją".

Pasak organizatorių, iki liepos 21 dienos truksiančio festivalio renginiai vyks tradicinėse vietose: Th.Manno memorialiniame muziejuje, Nidos evangelikų liuteronų bažnyčioje, Neringos istorijos muziejuje, V. ir K. Mizgirių menininkų namuose bei Nidos meno kolonijoje.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją