Vyks fotografės Laimos Geležiūtės parodos „Foto viražai“ atidarymas, mini degustacijos bei parasparnių klubų „Penktasis vandenynas“ ir „Mad Pilots“ pasirodymas (atsižvelgiant į oro sąlygas). Dėl permainingų orų tradicinė koncerto vieta gali būti perkelta į „Daugirdo” viešbučio fojė, gali keistis programa.

Jubiliejinio koncerto vinis - Petro ir Dominyko Vyšniauskų, Arkadijaus Gotesmano bei šeimyninio dueto iš JAV kontrabosisto Tom Blancarte ir saksofonininkės Louise Jensen projektas. Tai daugiaskluoksnis projektas, kuris atskirai leis išgirsti amerikiečių porą, Petro ir Dominyko Vyšniauskų bei Arkadijaus Gotesmano trijulę. Taip pat šių dviejų kolektyvų bendras muzikines idėjas. Projektas rengia galingą džiazo sprogimą. Tai vienas naujausių Petro ir Dominyko Vyšniauskų projektų įvyksiančių šią vasarą.

Lietuvių projekto narių pristatinėti net nereikia – Petras Vyšniauskas, saksofonininkas, pedagogas, daugelio apdovanojimų, tarp jų ir Nacionalinės kultūros ir meno premijos, laureatas plačiai žinomas džiazo gerbėjams užsienyje, kritikų apibūdinamas kaip gilus, savo aiškią koncepciją turintis menininkas. Jis gerai žinomas ne tik džiaze, bet akademinėje muzikoje. Keliolika kompozitorių, įkvėpti P. Vyšniausko grojimo, dedikavo simfoninius ir kamerinius kūrinius. Saksofonininko įvariapusiškumas ir virtuziškumas leidžia sujungti skirtingus džiazo stilius su šiuolaikine muzika neprarandant savo asmeninių nuorodų su Lietuvos folkloro muzika.

Louise Dam Eckardt Jensen - danų kompozitorė ir saksofonistė, šiuo metu gyvenanti JAV. Jos individualus ir savitas instrumento garsas, asmeninė ir emocinė kalba, kuriai įtaką darė platus atlikėjų spektras – nuo Lee Konitz iki Bjork. Kaip lyderė ji subūrė ne vieną ansamblį su Europos ir JAV muzikantais. Paskutinius dvejus metus ji dirbo su savo solo pasirodymais, kurie buvo išleisti komoanijos Peacock Records.

Kontrabosistas Tom Blancart, savo vaikystę praleidęs Teksaso valstijoje, muzika susidomėjo besiklausydamas grupių Slayer ir Back Sabbath, o į džiazą Tomą atvedė vėliau atrasti Evan Parker ir Anthony Braxton. Jis bendradarbiavo su tokiais atlikėjais kaip Peter Evans, Peter Brotzmann, Han Bennink, Sylvie Courvoiser, John Butcher. Tai tik keli ilgame sąraše, su kuriais surengė koncertus daugelyje Europos šalių, svarbiuose festivaliuose – Moers Jazz, Europa Jazz, Ring Ring, New Languages, New Trumpet ir kitus. Jo pirmas albumas Sparks, išleistas su trimitininku Peter Evans, su kuriuo Tomas koncertuoja iki šiol.

Muzikui nesvetima ir akademinė muzika, jis atliko Jessica Pavone styginių kvarteto Songs of Synastry and Solitude, Jeremiah Cymerman Under a Blue, Grey Sky premjeras bei įrašė Igor Ballereau aštuonias kontrabosų okteto Noctis Labyrinthus dalis. Be daugybės kolektyvų, kuriuose koncertuoja T. Blancart, jis subūrė neįprastą trio, kurį sudaro trys perkusininkai ir kontrabosistas. Neseniai Tomo diskografiją papildė kompaktinis diskas The Home of Easy Credit, įrašytas su žmona Louise D. E Jensen.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją