„Man labai patinka herojinės operos, o „Norma“ – būtent tokia. Nuo šios herojės priklauso ir taika, ir karas. Tiek savo istorija, tiek vokaliai ši opera man buvo labai patogi. Joje galėjau išreikšti save kaip dainininkė. Tai – labai gražus dainavimas, tad malonu ir dainuoti, ir klausyti“, – sako sopranas Irena Milkevičiūtė, dainavusi pagrindinį moters vaidmenį operoje „Norma“ daugiau nei 40 kartų tiek Lietuvoje, tiek kitose šalyse: Ispanijoje, Latvijoje, Lenkijoje, Vokietijoje.

Ne tik operoje, bet ir koncertuose ne kartą atlikusi „Normoje“ skambančią vieną gražiausių ir žymiausių bel canto (it. gražus dainavimas) arijų „Casta Diva“, tarptautinį pripažinimą pelniusi Lietuvos solistė sako, jog šio kūrinio populiarumą lemia jo turinys, tinkamas visais laikais. „Ji – kaip malda, kuria prašoma suteikti žmogui ramybės, kantrybės. Jeigu ją pateiki taip, kaip kompozitorius norėjo, publika nelieka abejinga. Netgi tie, kurie jau matė operą „Norma“, manau, kad su malonumu nueitų pažiūrėti jos dar kartą, nes tai labai geras kūrinys, labai graži muzika. Iš operos išeini pakylėta“, – sako lietuviškuoju bel canto tarptautinėje scenoje vadinta Irena Milkevičiūtė.

Taorminos antikinio teatro scenoje, Sicilijoje, iš kurios operą „Norma“ tiesiogiai transliuos kino centras „Multikino“, Normos vaidmenį atliks Italijos operos diva tituluojama sopranas Daniela Dessì, pelniusi ne vieną meno apdovanojimą ir dainavusi garsiausiose pasaulio scenose. Pagrindinį vyro vaidmenį operoje kuria JAV tenoras Gregory Kunde, garsus bel canto vaidmenimis ir įspūdingu viršutiniu registru. Operai diriguos Paryžiaus „Salle Pleyel“, Londono Karalienės Elžbietos salėje, Amsterdamo „Concertgebouw“ ir daugelyje kitų garsiausių koncertų ir operos scenų dirbęs Giuliano Carella.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)