Gruodžio 21, 22 dienomis visi po pasaulį išsibarstę jaunieji operos talentai susiburs Vilniaus Kongresų rūmuose, kad pristatytų absoliučiai naują teatralizuotą koncertinę programą “Lakštingalos vėl sugrįžta”.

“Aš taip džiaugiuosi, kad grįžtu į Vilnių!!!” – savo emocijų neslepia Andrew Richards. “Prieš trejus metus su “bohemiečiais” dainavau Verterį ir, kaip nebūtų keista, tos kelios dienos praleistos čia buvo vienos įsimintiniausių mano karjeroje. Aš buvau pritrenktas žmonių užsidegimu kurti labai ypatingą teatrą. Aukščiausia muzikinė kokybė ir aktorinė meistrystė. Buvimas scenoje su “bohemiečiais” davė labai daug įkvėpimo ir tikejimo savimi.”

Nuo to laiko ekspresyvumu ir didelėmis aistromis scenoje garsėjantis Andrew Richards dainavo Paryžiaus, Miuncheno, Briuselio, Berlyno, Amsterdamo, Veronos scenose, dirbamas su įdomiausiais operos pasaulio režisieriais. Tačiau pirmajam debiutui Dž. Pučinio operoje “Manon Lesko” De Grijė vaidmenyje jis pasirinko Dalios Ibelhauptaitės režisuotą Lietuvos valstybinio simfoninio orkestro pastatymą. Tai bus ne vienintelis A. Richards debiutas ateinantį sezoną – sausio mėnesį jo laukia pasirodymai Niujorko Metropoliteno operoje.

Lietuvos žiūrovai šį labai charizmatišką tenorą galės išvysti spalio 5 ir 7 dienomis. Kartu su Andrew Richards dainuos Asmik Grigorian ir Laimonas Pautienius, ką tik triumfavęs Don Žuano vaidmenyje vokiečių Reino Operos naujame pastatyme Diuisburge. Spalio 6 dieną De Grijė vaidmenį atliks Kristian Benedikt, šiuo metu dainuojantis Švedijoje.

Lapkričio 28 – gruodžio 2 dienomis P. Čaikovskio operoje “Oneginas” pagrindinį Onegino vaidmenį pirmą kartą atliks žaibišką karjerą padaręs jaunas lietuvių baritonas Kostas Smoriginas. Milano “La Scala”, Londono “Covent Garden”, Vašingtono, San Francisko, Zalcburgo, Berlyno scenose per paskutinius dvejus metus dainavęs solistas retai grįžta namo, todėl jo Oneginas bus iš tikrųjų “bohemiečių” sezono įvykis.

“Kostas turėjo daug galimybių pasirinkti, kur padainuoti savo pirmąjį Oneginą, todėl nuoširdžiai gera, kad dirbsime kartu. Manau, kad Kosto Oneginas bus tikrai išskirtinis, labai savitas ir įdomus” – sako spektaklio režisierė D. Ibelhauptaitė.

Gruodžio 21, 22 dienomis žymiausiuose Europos operos teatruose dainuojantys jaunieji Lietuvos talentai susirinks namo. Tai – išskirtinė galimybė pamatyti tiek ryškiausių operos scenos „lakštingalų“ ir įvairiapusių asmenybių vienoje scenoje. Visiškai nauja, dar negirdėta programa ir daug Kalėdiniu siurprizų! Net ir tie, kurie galvoja, kad gerai pažįsta “bohemiečių” “lakštingalas” – bus nustebinti!

„ Antrą kartą per visą “bohemiečių” gyvavimo istoriją po vienu stogu susirenka visi, kas nors kartą dainavo “bohemiečių” ir Lietuvos valstybinio simfoninio orkestro operos pastatymuose.” – pasakoja D. Ibelhauptaitė.

Teatralizuotame koncerte skambės gražiausios operų arijos ir ansambliai, ištraukos iš miuziklų. Žiūrovus stebins Juozo Statkevičiaus kurti kostiumai. Tai “bohemiečių” grįžimas namo, į Vilniaus Kongresų rūmus, kad pasidalintų savo svajonėmis, pasiekimais, įgyvendintomis ir dar neįgyvendintomis kūrybinėmis mintimis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją