Septintojoje Moksleivių dainų šventėje dalyvaus per 800 kolektyvų. Liepos 3 d. sostinės parkų aikštėse, mokyklose ir stadionuose – iš viso 22 vietose vyks repeticijos. Pasirengimo šventei ir jos metu budės kelių policijos ir privačios apsaugos patruliai, greitosios pagalbos ekipažai, Vingio ir Kalnų parkuose – priešgaisrinės apsaugos komandos. Vakarais bus pratęstas viešojo transporto darbo laikas, gatvių apšvietimas, kad vaikai patogiai ir saugiai galėtų sugrįžti į nakvynės vietas.

Apgyvendinimui, kaip paprastai, paruoštos mokyklos, bendrabučiai. „Didžiulis būrys žmonių rūpinasi, kad šventės dalyviai jaustųsi patogiai, būtų sveikai pamaitinti, pailsėję, saugūs. Jų tėvams primenu, kad lietuviška vasara mėgsta pokštus. Įdėkite vaikams šiltų drabužių, lietpaltį ir kepuraitę nuo saulės”, – sakė šventės organizatoriams talkinančios bendrovės „F and B” vadovas Giedrius Masalskis.

Šventės repertuaras, anot Moksleivių dainų šventės vadovo Romualdo Kondroto, žada įspūdingų reginių ir staigmenų. Dainų dieną bus dainuojamos retos, senos lietuvių liaudies dainos. Nuskambės Mikalojaus Konstantino Čiurlionio dainų triptikas „Oi lekia, lekia”, Vytauto Kernagio dainų kompozicija. Bus atlikti ir keli specialiai šiai Moksleivių dainų šventei atrinkti latvių ir estų kūriniai. „Sudainuosime kaimynų dainas, gal po to jie dainuos ir mūsų. Tai taptų gražia tradicija”, – sakė šventės vadovas.

„Siemens” arenoje vyksiančios Šokių dienos „Laiko vaikai” idėja – liaudies, klasikinių, ir šiuolaikinių šokių pynėje atskleisti vaiko gyvenimą. Chereografiniais ornamentais bus pasakojama apie mažąjį žmogų, jo augimą, žaidimus, džiugų bendravimą su draugais, brandą, pirmuosius jausmus ir skubantį laiką, kaip didžiausią turtą, kurio nereikia švaistyti.

Ansamblių vakaras „Tai gražiai, gražiai mane augino” Kalnų parke prasidės 22 valandą. Moksleivių tautinio meno kolektyvai savo pasirodymu liudys, kad auga nauja karta, kuri didžiuojasi savo kultūra, papročiais bei tradicijomis ir dalyvauja jų kūrime. Tai bus smagi vaikų ir jaunimo vakaronė, kviečianti visus tęsti šventę bendra daina ir šokiu.

VII Moksleivių dainų šventė „Mūsų vardas – Lietuva” susilies su Valstybės dienos renginiais. Liepos 6-ąją sostinėje nuo ryto vyks folkloro kolektyvų pasirodymai, savivaldybių vėliavų paradas, pučiamųjų orkestrų eitynės, o šventės dalyviai su daina „Sveiki gyvi, sveteliai!” svečius pasitiks Vingio parke.

Daugeliui vaikų iš mažesnių, atokesnių miestelių pati kelionė į Vilnių yra svarbus įvykis. Jie galės nemokamai lankytis muziejuose – duris šventės svečiams atvers Valdovų rūmai, Lietuvos nacionalinis, Lietuvos teatro, kino ir muzikos, Energetikos ir technikos, Kernavės archeologijos ir istorijos bei kiti muziejai. Vaikų laukia ir daugiau pramogų – jie plauks laivu Nerimi, važinės atviru autobusu po Vilnių ir kvies visus į šventę. „Vichy” vandens parkas priims šventės dalyvius ženkliai pigiau. Vaikai bus vaišinami ledais”, – pasakojo R.Kondrotas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)