Pasiūlymų dirbti tiek televizijoje, tiek scenoje N.Varnelytei netrūksta. Tačiau žinoma moteris prisipažįsta, kad net ir geriausius pasiūlymus ji stengiasi dozuoti.

„Šiuo metu daugiau pasiūlymų vaidinti kine neturėjau. Tačiau neretai taip nutinka, kad sulauki ir kelių pakvietimų iš karto. Bet aš visada labai stengiuosi, kad vienu metu kelių darbų dirbti nereikėtų. Jau išmokau tą pamoką. Esu šeimos žmogus ir manau, jog kiekvienoje profesijoje turi būti tam tikras saikas“, - įsitikinusi N.Varnelytė.

Naujausiame A.Marcinkevičiūtės filme „Vardas tamsoje“ aktorė vaidina mažo miestelio tardytoją, nuolatos narpliojančią naivius ir absurdiškus gyventojų skundus. Tardytoja gyvenimą paįvairina vyno taure, o su vynu į kraują srovena prisiminimai. Prisiminimuose – išgyvenimai dėl meilės muzikos mokytojui, kuris ją augino, auklėjo, kol vieną dieną dingo. Gyvenimo rutiną sukrečia paslaptinga nepilnametės merginos mirtis. Tiriant šią bylą tardytoja stoja į akistatą su praeitimi, nes pagrindinis įtariamasis yra buvęs jos mylimasis muzikos mokytojas.

Neretai aktoriai, kuriems tenka vaidinti kriminalinio pobūdžio juostose, lankosi kalėjimuose, bendrauja su nuteistaisiais ar aukomis. N.Varnelytė taip pat pagalvoja apie tokią pasiruošimo vaidmeniui galimybę.

„Manau jie labai teisingai daro. Aš ir pati esu bendravusi su žmogumi, kuris dirbo tardytoju. Jis pasidalino su manimi savo patirtimi bei veiklos specifika, - pasakojo aktorė. - Kaip daktarai privalo praeiti mokymosi kursą su žmogaus kūnu, taip ir tardytojai turi ištverti negailestingų realistinių patirčių. Tačiau mano tardytoja yra netipinė, ne pagal pašaukimą. Tiesiog atsidūrusi tokioje vietoje per atsitiktinumą.“

Neringa Varnelytė

Savo aktoriniu talentu N.Varnelytė jau daug metų džiugina ne tik kino ar teatro mylėtojus, bet ir humoristinių televizijos laidų žiūrovus. Skirtingai nei jos kolega aktorius Rolandas Kazlas, aktorė neskuba išsižadėti savo karjeros laikotarpio parodijų laidoje „Nekenčiu reklamos“.

„Humoristiniai vaidmenys priklauso nuo medžiagos ir vaidmens sudėtingumo. Televizinis periodas mano gyvenime tęsiasi iki šiol. Dirbu „Dviračio šou“ laidoje ir man tai patinka“, - prisipažįsta dažniausiai garsias politikes laidoje parodijuojanti moteris. - Apie tokius vaidmenis sulaukiu tik labai draugiškų atsiliepimų. Kai sutinku tuos asmenis, kuriuos suvaidinu laidoje, jie labai teigiamai žiūri į savo personažus. Be to, manau, kad politikams yra tik pliusas, jei juos kas nors dar akcentuoja humoristinėse laidose.“

Anot filmo „Vardas tamsoje“ scenarijaus autorės ir režisierės A.Marcinkevičiūtės, didžioji dalis žiūrovų N.Varnelytę galbūt pratę matyti „Dviračio žiniose“. Tačiau humoristinėse laidoje atsiskleidžia tik maža dalis aktorės talento. 

„Kitą savo pusę ji atskleidžia spektakliuose ir filmuose. Šią aktorę pagrindiniam vaidmeniui pasirinkau labai seniai. Pažinojau ją nuo Lietuvos Muzikos ir Teatro akademijos laikų, kur drauge mokėmės. Neringa yra žmogus, kuri nieko nekalbėdama gali būti įdomi. Nežinau, kaip jai tai pavyksta, bet vien jos žvilgsnyje galima išvysti daug psichologijos ir susimąstymo“, - pastebi naujausią filmą su M.Varnelyte kurianti režisierė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)