Renata Marcinkutė-Lesieur - Lietuvos muzikos ir teatro akademijos (LMTA) vargonų ir klavesino katedros vedėja, Vilniaus Šv. Kazimiero (jėzuitų) bažnyčios vargonininkė, aktyvi vargonų muzikos puoselėtoja. Tad be aktyvios koncertinės, pedagoginės veiklos bei dalyvavimo įvairių konkursų žiuri, ji daugelį metų supažindina „Kristupo vasaros festivalio” klausytojus su iškiliausiais pasaulio vargonininkais bei atveria turtingus, šiam instrumentui sukurtos muzikos klodus. Ilgą laiką koordinavusi ciklo koncertus kartu su prof. Leopoldu Digriu, praėjusiais metais R. Marcinkutė-Lesieur tapo „Sakralinių muzikos valandų” meno vadove. Pasak jos, šiais metais skambės tradiciškesnis repertuaras - kaip atsvara plintančioms įvairių žanrų samplaikoms ir eksperimentams.

Vargonų gausmas, praturtintas aksominiu balso skambesiu – tokią formulę atidarymo koncertui pasirinkusi muzikė, džiaugiasi bendradarbiavimu su tenoru Merūnu Vitulskiu. Ne tik jo balso grožis, profesionalumas, bet ir poreikis jausti kontaktą su publika, skleisti teigiamas emocijas, kiekvieną jo pasirodymą paverčia išskirtiniu.

2010 m. baigęs vokalo bakalauro studijas LMTA, M. Vitulskis vis ryškiau spindi operos atlikėjo amplua. Po ypatingai sėkmingų pasirodymų tarptautiniuose konkursuose, jo adresu gausėja darbo pasiūlymų iš užsienio teatrų. Pernai artistas sėkmingai padainavo dešimtyje G.Donizetti operos „Ana Bolein” spektaklių Sankt Morico festivalyje Šveicarijoje – sukūrė juose nelengvą lordo Persio vaidmenį. Dabar ta pati agentūra siūlo Merūnui dainuoti Makdufą Giuseppe's Verdi „Makbete” Graco operoje.

Na, o šiam koncertui paruošę programą iš J. S. Bacho, A. Guilmanto, V. Miškinio kūrinių, atlikėjai tikisi, jog atskleis vargonų skambesio grožį bei palies jautriausias sielos stygas. Kaip pripažįsta, tai – sunki užduotis, nes vargonų muzika yra tokia ilgaamžė ir įvairi, kad vienam žmogui per vieną gyvenimą jos aprėpti neįmanoma.

Ciklo „Sakralinės muzikos valandos” atidarymo koncertas vyks birželio 26 dieną, 18.30 val., Šv. Kazimiero bažnyčioje (Didžioji 34, Vilnius).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją