Trečią kartą vyksiančioje didžiausioje šiuolaikinio meno mugėje „ArtVilnius'12“ vėl bus apdovanoti geriausi menininkai ir galerijos. Iš viso įsteigta 10 nominacijų. 9 iš jų geriausioms galerijoms ir geriausiems kūrėjams bus įteiktos pirmąją mugės dieną, žiūrovų prizo laimėtojas paaiškės baigiantis mugei.

Kaip teigia „ArtVilnius'12“ vadovė Diana Stomienė, visi meno mugėje eksponuojami kūriniai yra tikrai vertingi ir tarp jų išskirti pačius geriausius – sudėtingas uždavinys, kuris teks kompetentingai menotyrininkų, menininkų komisijai.

„Kiekvienai galerijai, kiekvienam menininkui yra labai svarbu būti pastebėtam ir išskirtam. Tai akstinas toliau aktyviai kurti, stengtis. Apdovanojimai labai svarbūs kūrybinėje menininko biografijoje ir atveria jam naujų galimybių. Ryškiausias pavyzdys – Linas Blažiūnas, tapęs pernai metų „ArtVilnius“ geriausiu jaunuoju menininku. Pelnius šį titulą, jo kūrinius ėmė pirkti meno kolekcionieriai, jis sulaukė ne vieno pasiūlymo rengti parodas“, – sako D. Stomienė.

Šiemet Lietuvos parodų ir kongresų centre „Litexpo“ vyksianti meno mugė užims 10 000 kvadratinių metrų plotą, kur prisistatys 53 meno galerijos iš 12 pasaulio šalių. Galerijos supažindins su daugiau kaip 500 menininkų kūryba ir demonstruos daugiau kaip 1000 meno kūrinių.
Kartu mugėje vėl vyks tradicine tapusi didelio formato skulptūrų ir instaliacijų paroda „Takas“, bus demonstruojami Jaunojo tapytojo prizo laureatų darbai, bus rodomi filmai apie menininkus, skaitomos paskaitos, rengiamos diskusijos, susitikimai su galerininkais, menininkais, kritikais, veiks menų terasa. Mugėje turės ką veikti ir mažieji lankytojai – jų lauks įdomi edukacinė programa.

Netikėtą naujieną lankytojams parengė Lietuvos Aido galerija. Ji pristatys tarptautiniu mastu vieno žymiausių Lietuvos menininko V. Tarasovo instaliaciją.

Pasak D. Stomienės, ryškiausia naujiena – šiuolaikinis Indijos menas, su kuriuo mugės lankytojus supažindins „Gallery 21“ iš Latvijos. Garsus konceptualaus meno atstovas Abhishekas Hazratas iš Bengalūro pristatys tris performansus. Juos menininkas sukūrė specialiai meno mugei „ArtVilnius'12“. Mugės lankytojų lauks ir kitos gerai žinomos Indijos šiuolaikinio meno atstovės Vibhos Galhotros projektas „Neo Monster“ – aukso spalvos pripučiamas ekskavatorius. Šiuo projektu menininkė siekia atkreipti visuomenės dėmesį į ekologines problemas, sukeltas urbanizacijos ir globalizacijos, į Indijoje žalojamą gamtą.

„Ši mugė skirta ne tik meno gurmanams, bet ir visiems besidomintiems menu, todėl įsteigėme ir žiūrovų prizą, kuris atiteks daugiausiai lankytojų balsų pelniusiai galerijai bei menininkui“, – sako D. Stomienė.

„ArtVilnius'12“ veiks birželio 27-30 d. nuo 11 val. iki 20 val., liepos 1 d. nuo 11 val. iki 17 val. Ją rengia Lietuvos meno galerininkų asociacija.

Oficialus mugės atidarymas – birželio 27 d. 18 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją