Iki spektaklio liko daugiau nei pusantros valandos. Grimo kambariuose jau sukiojasi „Daktaro“ aktoriai. Spektakliams jie sceninį grimą darosi patys. „Daugiau prisidažyti turbūt nebeįmanoma“, - skardžiai nusijuokia paskutinius potepius ant veido dėliodama aktorė Ligita Kondrotaitė.

O štai vieną pagrindinių vaidmenų kuriantis dainininkas Deividas Norvilas-Deivis prisipažįsta, kad į sceną jis eina be grimo. Paprastai miuzikluose vaidinantis atlikėjas – maloni staigmena teatro žiūrovams, kurie turi galimybę išvysti Deivį visai kitokiame amplua. Galbūt jį režisierius A.Večerskis pasikvietė dėl žinomo jo vardo? Klausimą išgirdęs šalia stovėjęs maestro skuba atsakyti už Deivį: „Ne vardas jį neša, bet talentas. Galima pavadinti jį kaip nori. Kad ir kokiu Sasha Mašoi. Jis vis tiek bus talentingas.“

D.Norvilas pasakoja, kad komedija, rodosi, ir lengvas žanras, bet tikrai nėra paprastas vaidinti. Ypač tada, kai reikia atrasti save. „Didžiausias įdomumas - vaidinti nevaidinant. Sakau, maestro, kaip man čia daryti? O jis atsako: „Tu ne daryk, tu būk.“

Aktoriaus duoną spektaklyje išmėginęs Deivis neslepia, kad jį žavi teatro užkuslisių atmosfera. Skirtingai nei miuzikluose. „Čia - daug smagiau. Aktoriai nevaikšto kampais, neniūniuoja, nezirzia šalikais apsivynioję iki ausų, - juokiasi jis. - Mes su Sauliumi Sipariu apie sodybą ir malkas pakalbame, su Kostu Smoriginu apie žvejybą. Beje, jo dėka ir meškerę nusipirkau. Su Andriumi Bialobžeskiu - apie futbolą. Man sekasi gyvenime, su labai gerais žmonėmis mane likimas suveda.“

Jam antrinantis Eimutis Kvoščiauskas išduoda, kad surinkta smagi aktorių kompanija suteikia spektakliui išskirtinio šarmo. „Kad ir Kostas. Jo vaidmenukas mažiukas, bet su kiekvienu išėjimu į sceną jis prisigalvoja tokių „zbitkų“, kad kartais ir patiems sunku susilaikyti nenusijuokus“, - krizena E.Kvoščiauskas.

O S.Siparis netgi išduoda, kad per savo ilgametę aktoriaus praktiką tokio džiaugsmo, kaip vaidinti spektaklyje „Daktaras“ turbūt niekada neturėjęs. „Mus publika priima fantastiškai. Tai yra didžioji režisieriaus paslaptis. Jis turi slaptą sėkmės formulę, kurios niekam nesako“, - įsitikinęs S.Siparis.

Režisierius A.Večerskis nė nemano kuklintis: „Mano spektakliai – anšlaginiai, nepriklausomai nuo metų laiko. „Meilė pagal grafiką“ ir po septynerių metų yra populiarus. Spektakliui „Daktaras“ aš taip pat prognozuoju tokią pat ilgą ir sėkmingą ateitį.“

Artėjant išėjimui į sceną, užkulisiuose šurmulys stiprėja. Renkasi paskutinieji aktoriai – I.Stasiulytė, K.Smoriginas su Dalia Brenciūte, Marius Jampolskis. Spektaklio diena pastarajam aktoriui nebuvo lengva. Ryte M.Jampolskis lankėsi teisme, kur užbaigė skyrybų procesą ir oficialiai nutraukė santuoką su savo žmona.

Ar dėl asmeninių gyvenimo vingių nebūna sunku išeiti į sceną? „Suprantu kur jūs lenkiate, - užsirūko M.Jampolskis. - Laikau save profesionaliu aktoriumi, kad galėčiau dirbti taip, kaip dirbu.“ Šiaip ar taip, jo tiesa. Aktorius jis tikrai talentingas ir scenoje geba įkūnyti visokio plauko personažus. Kaip ir pralinksminti kolegas užkulisiuose. Kad ir išbėgdamas į lauką su kojinėmis ir klausdamas režisieriaus, kur dingo jo sąsagos marškiniams?

Pasibaigus pirmam veiksmui, į užkulisius atskuba Edita Užaitė. Praėjusią vasarą pirmagimės sulaukusi moteris motinystės atostogų nebuvo išėjusi. Spalį ji jau dalyvavo premjeroje „Žirklės“, o dabar žavingą, bet naivią turtingų vyrų medžiotoją vaidina „Daktare“.

Ar nepabosta E.Užaitei lėkštučių blondinių vaidmenys? „Šis vaidmuo įdomesnis ir kur kas gilesnis, nei kai kurie buvę. Kad ir tose pačiose „Žirklėse“, - prisipažįsta dėl to galvos sau nesukanti Edita. Beje, kad ir kiek blondinių ji besuvaidintų, aktorinio meistriškumo iš jos tai tikrai neišmuš. E.Užaitė yra net kelis kartus nominuota Auksiniams scenos kryžiams. Po spektaklio užkulisiuose moters jau lūkuriavo sesuo su vaikeliu. Pasikišusi po pažastimi spalvotą vaikišką kėdutę, Edita viena pirmųjų išskubėjo namo.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)