Per pastaruosius metus šiam studentų chorui teko koncertuoti ne tik Australijoje ar Naujojoje Zelandijoje, bet ir Europoje bei Šiaurės Amerikoje. Vis dėlto svarbu paminėti, kad vizitas Lietuvoje ir kitose Baltijos šalyse bei Sankt Peterburge chorui yra pirmasis. Per pastaruosius dvylika metų choras yra išleidęs nemažai kompaktinių plokštelių, taip pat ne kartą koncertavęs tiesioginėse BBC radijo stoties transliacijose.

Chorui vadovauja kompozitorius ir dirigentas Maiklas Leitonas Džonas (Michael Leighton Jones). Savo muzikinėje karjeroje Maiklui yra tekę pasirodyti su vienais iš ryškiausių Australijos bei Naujosios Zelandijos chorų bei simfoninių orkestrų. Gimęs muzikantų šeimoje, jau jaunystėje Maiklas demonstravo puikaus dainininko talentą ir koncertavo su keletu vokalinių ansamblių. Choro vadovas su nekantrumu laukia pasirodymo Lietuvoje, kuri, pasak jo, muzikos pasaulyje yra žinoma kaip gilias chorinio dainavimo tradicijas turinti šalis.

Įėjimas į koncertą nemokamas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją