Kas keturis metus vykstantis UNIMA festivalis ir kongresas – vienas didžiausių tarptautinių lėlininkų forumų, leidžiančių susitikti lėlių teatrų atstovams iš viso pasaulio. Šiais metais Kinijoje vykęs renginys išsiskyrė įspūdinga, neregėtais mąstais pribloškusia programa: festivalyje dalyvavo trupės iš 60 šalių, parodyti beveik du šimtai spektaklių, vyko įvairios parodos, ekskursijos, susitikimai; kongreso metu – diskusijos, teoriniai seminarai, apdovanojimų ceremonijos bei rinkimų procesai.

Šio gigantiško renginio metu „Lėlė“ pristatė, kaip aktoriai juokavo, „vieno vaiko politiką“ atitinkantį spektaklį. „Muzikinė dėžutė“ iš viso buvo parodyta 4 kartus, aktoriai taip pat dalyvavo ir nacionalinės Kinijos televizijos transliuotoje atidarymo ceremonijoje. Spektaklis buvo parodytas ne tik pagrindinėje festivalio teritorijoje – ICH Parke, tačiau ir pirmojoje Kinijoje privačioje internatinėje mokykloje Guangya, Dujingyang mieste.

„Ne visus mūsų spektaklio pasirodymus lydėjo išskirtinė sėkmė. Dėl kinų organizatorių patirties stokos bei neadekvataus santykio į mūsų reikalavimus teko patirti didelių techninių problemų. Tačiau, prisitaikę prie vietos sąlygų, šiek tiek modifikavome spektaklio kompoziciją, leidusią aktyvesnį santykį su žiūrovais ir galiausiai išlošėm - jau vėliau lengvai pelnėme publikos simpatijas. Šiandien galime pasigirti, jog „Muzikinė dėžutė“ buvo pastebėta ir kitų festivalio dalyvių - susilaukėme kvietimo iš Pietų Korėjos tarptautinio muzikos ir lėlių teatro festivalio organizatorių“, – pasakojo meno vadovas Vilmantas Juškėnas.

Būsimos gastrolės dar tik planuojamos, o vos iš kelionės grįžę aktoriai jau neria į rudenį pristatomos premjeros vaikams „Batuotas katinas“ (rež. Algis Mikutis) repeticijas. Tuo tarpu poilsiui tarp darbo dienų teatras kviečia visus į „Tebūnie naktis“ programos teatre renginius. Birželio 16 d. „Lėlė“ atvers savo vidinio kiemo duris, kur 20 val. bus rodomas vaikams skirtas spektaklis „Ragana ir Lukošiukas“. Suaugusius žiūrovus kvies Didžioji salė - 23 val. bus rodomas Vitalijaus Mazūro „Jūratė ir KasTautas“. Tarp spektaklių teatro „Lėlė“ kieme vyks aktoriaus Šarūno Datenio perkusijos ir vokalo programa, o visą renginį vidurnaktį užbaigs kartu su Prancūzų kultūros centru organizuojama Vladislavo Starevičiaus animacinių filmų retrospektyva, lydima gyvos muzikos.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją