„Sprendžiant iš gausių plojimų, premjerinis spektaklis pavyko, - įspūdžiais dalinosi vieną pagrindinių vaidmenų sukūręs V.Rumšas. Vadinasi, trys mėnesiai intensyvių repeticijų nenuėjo veltui – rudenį „Damos vizitas“ bus įtrauktas į Vilniaus Mažojo teatro repertuarą. Tačiau galbūt sostinės publika visus naujus režisierių darbus sutinka gausiomis ovacijomis?

„Galiu pasakyti taip – kiek širdies įdėsi, tokį ir rezultatą turėsi. Todėl būna visaip būna. Kartais po spektaklio aktoriai išeina ir vienam nusilenkimui. Kartais keturiems ir netgi daugiau. Pagal tai, kiek kartų nusilenki plojančiai publikai, galima spręsti apie spektaklio pasisekimą. Kitaip aktorius spektaklio įvertinti nelabai ir gali. Nes jis nemato jo iš šalies. O visa kita pasimatys rudenį, kai spektaklis bus įtrauktas į repertuarą“, - pasakoja V.Rumšas.

Beje, šis Nacionalinio dramos teatro aktorius Vilniaus Mažajame teatre – retas svečias. Galbūt sukurti vaidmenį „Damos vizite“ jį įkvėpė galimybė vaidinti su savo sūnumi, aktoriumi V.Rumšu jaunesniuoju?

„Ne, tikrai nėra jokių sąsajų, - užtikrina teatralas. - Mes su juo bendruose spektakliuose esame sukūrę labai daug vaidmenų. Tačiau niekada neakcentuodavome to, kad esame tėvas ir sūnus. Scenoje išsitrina giminystės ryšiai. Čia lygiai tas pats, kas viename darbe dirbtumėte su savo seserimi ar broliu. Mūsų personažai eina skirtingais keliais, kiekvienas užsiėmęs savo vaidmeniu, o giminystės ryšiai – tik po spektaklio.“

Nacionalinio dramos teatro aktorius sako, kad vaidinti Mažajame teatre jam visada labai malonu dėl kamerinės ir intymios aplinkos.

„Salės dydis netgi apsprendžia vaidinimo būdą. Čia galima vaidinti kur kas intymiau. Mažojo teatro salė talpina 200 žiūrovų. Nepalyginsi su Nacionaliniu dramos teatru, kurio vietų skaičius yra daugiau nei 650“, - lygino V.Rumšas.

Spektaklis „Damos vizitas“ pasakoja apie turtingą damą Klarą Cachanasian (aktorė – R. Valiukaitė), kuri po daugelio metų atvyksta į nuskurdusį, prasiskolinusį ir jau vegetuojantį savo vaikystės miestelį. Gyventojai tikisi finansinės paramos. Sužinoję, jog prieš 40 metų tarp vietinio krautuvininko Alfredo Ilio (V.Rumšas vyr.) ir Klaros čia liepsnojo aistringa meilė, miestelėnai viliasi, jog seni jausmai padės damai apsispręsti. Ir iš tiesų, milijardierė pažada miesteliui milijardą. Bet tik už tai, jei mainais gaus Alfredo Ilio mirtį, jaunystėje privertusio ją išgyventi skaudų pažeminimą, kuris apvertė aukštyn kojom visą jos gyvenimą.

Spektaklyje vaidmenis taip pat kuria: Jokūbas Bareikis, Jonas Braškys, Mindaugas Capas, Ramūnas Cicėnas, Gediminas Girdvainis, Kirilas Glušajevas, Tadas Gryn, Ilona Kvietkutė-Maslauskienė, Balys Latėnas, Gintarė Latvėnaitė, Jūratė Mikaliūnienė, Edmundas Mikulskis, Leonardas Pobedonoscevas, Agnė Šataitė, Almantas Šinkūnas, Mantas Vaitiekūnas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (36)