Griežta kritike dainininkės nepavadinsi. Daug gerų žodžių jauna moteris pažėrė teatro trupei. O tai, kas jai nepatiko, santūriai nutylėjo. „Keistokas tas spektaklis, bet įdomus, - įvertina režisieriaus D.Kazlausko darbą O.Pikul. - Tikrai labai smagiai praleidau vakarą.“

„Idioteatro“ spektaklis „Karo dievas“ pastatytas pagal naujosios kartos prancūzų dramaturgės Yasminos Rezos 2006 metais parašytą pjesę „Skerdynių dievas“ („God of Carnage“). Jame pasakojama dviejų kaimynystėje gyvenančių šeimų santykiai, kurie į dienos šviesą išlenda Rėjams (Aurelija Tamulytė ir Darius Gumauskas) užsukus į svečius pas Uljė (Viktorija Kuodytė ir Giedrius Savickas) šeimą. Tik ką susipažinę kaimynai, siekia išsiaiškinti tarp jų vaikų kilusį incidentą – vienas berniukas kitam trenkė lazda ir išmušė porą dantų. Tačiau laikui bėgant, obuolių pyragą ir kavą pakeičia romas...

O.Pikul įsitikinusi, kad iš šalies pamatyti tokią situaciją, kokia gali nutikti kiekvienoje šeimoje, yra labai naudinga kiekvienam iš mūsų. Iš tokių istorijų netgi galima pasimokyti ir bendraujant su savo antrosiomis pusėmis.

„Vieniems tokia istorija gali atrodyti nepriimtina ir nemaloni, kitiems - pažįstama. Tačiau manau, kad kiekvienam būtina į ją pažvelgti iš šalies, - įsitikinusi O.Pikul. - Įdomu buvo stebėti, kaip skirtingų socialinių sluoksnių šeimos bendrauja tarpusavyje ir sprendžia vidines santykių problemas. Kartais mes patys savęs iš šalies negalime nei vertinti nei matyti. Bet kai pažvelgi į viską ne dalyvio, o žiūrovo akimis, daugelis konfliktinių situacijų pasirodo komiškos ir absurdiškos. Kiekvienam siūlyčiau pasižiūrėti šitą spektaklį ir bendraujant su savo antra puse prisiminti, kad dažniausiai konfliktinės situacijos iš tiesų nebūna vertos pykčių ir vaidų.“

Spektaklis „Karo dievas“, kurį „Naujųjų pupyčių“ narė stebėjo su savo bičiule, sakė tikrai neprailgo. „Visi aktoriai šaunuoliai. Labai gražiai įkūnijo savo vaidmenis ir man paliko didelį įspūdį jų aktoriniai sugebėjimai“, - komplimentus žėrė O.Pikul. Paklausta, kuris iš teatralų jos nuomone turėjo didžiausią dramaturginį svorį, recenzentė santūrumo ir etikos sumetimais nutarė nutylėti. Moteris sakė, kad kiekvieno žmogaus darbą reikia gerbti ir vertinti.

„Neįvardinsiu nei vieno aktoriaus, kuris spektaklyje buvo stipresnis ar silpnesnis. Vaidybą vertinu kaip sunkų ir sudėtingą darbą, todėl kažką išskirti būtų neetiška. Jie visi puikiai atliko savo darbą“, - įsitikinusi ji.

Sužinojusi, kad pagal šią pjesę buvo sukurtas ir Romano Polanskio filmas „Skerdynės“, dainininkė labai susidomėjo. „Būtinai pasižiūrėsiu šios istorijos ekranizaciją. Ačiū, kad pasakėte“, - dėkojo Oksana. Mat jei jau dainininkę sudomina koks siužetas, jį mėgsta išnarstyti po kaulelį.

„Prieš tai buvau susidomėjusi Anos Kareninos istorija. Skaičiau ir knygą, ir žiūrėjau filmą, ir apsilankiau „Anos Kareninos“ šokio spektaklyje“, - išduoda šios rubrikos spektaklio recenzente tapusi atlikėja.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (77)