O visa gimtadieninė programa „Dešimtmečio sapnai“ prasidės 18 valandą - jauniausiems naktinėtojams ir jų gerbiamoms šeimoms rodysime šiuolaikinio cirko spektaklį „Stebuklingas medis“.

Šiemet Vilniaus Kultūros naktis sutampa su Pasauline žongliravimo diena. Ta proga vienas „Stebuklingo medžio“ autorių žonglierius Mantas Markevičius nuo 19 valandos žada visus norinčius išmokyti žongliruoti trimis kamuoliukais ir po valandos mokslų surengti žongliravimo „flashmobą“ MS Kieme (ir kitose Senamiesčio vietose). Pasak Manto, jis ruošia 231 kamuoliuką, tad žongliruoti galės mažiausiai 77 dalyviai.

19 valandą salėje prie Infotekos jau tradiciškai bus rodomi šiuolaikinio šokio filmai, netradiciškai programa bus papildyta senųjų Menų spaustuvės spektaklių įrašais.

20 valandą paslaptingiausioje MS vietoje – rūsyje – skambės „Istorijos iš rūsio“ (pernai per Kultūros nakties renginius sulaukusios didžiulio dėmesio). Tai kiekvieno atėjusiojo, kuris turi ką papasakoti, istorijos. Penkios minutės pasakoriaus šlovės ir klausytojų dėmesio. Penkios minutės užburiančio pasakojimo apie ypatingą įvykį, apie kelionę laike ir erdvėje, apie nuotykius parduotuvėje, Menų spaustuvėje ar benzino kolonėlėje. Paprastos istorijos iš kasdienos ir gražiausi/bjauriausi dienos momentai. Akimirkos, kuriomis norėtumėte pasidalinti su draugais, kurių čia gali būti daugiau nei telpa jūsų virtuvėje ar už svetainės stalo. Užsiregistravusių istorijoms teikiama pirmenybė. Registruotis el. paštu Vlada@menuspaustuve.lt.

Tuo pat metu, 20 valandą Juodojoje salėje vyks pirmojo dokumentinio filmo apie Lietuvos gatvės šokio istoriją „The Circle“ peržiūra. Tai bus filmo premjera Vilniuje, „The Circle“ komanda laukia visų gatvės šokio gerbėjų.

Nuo 21 valandos MS Kieme koncertuos MS rezidentų, teatro laboratorijos „Atviras ratas“ aktorių „Solo ansamblis“. 22:30 elektroninės muzikos gerbėjai rinksis į nepriklausomos kūrybinės grupės „Operomanija“ audiovizualinį projektą „Balsas yra gausmas“ Kišeninėje salėje. Kas netilps į pirmąjį koncertą, tikrai išgirs balsus ir gausmus nuo 23:30.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją