Choro „Bel Canto“ meno vadovas ir vyriausiasis dirigentas Artūras Dambrauskas teigia, kad koncerto programą įkvėpė kultūros projekto „Tebūnie naktis!“ motto – joje atsiskleis įvairūs ir paslaptingi nakties muzikiniai blyksniai, garsai, mintys bei jausmai. „Šį kartą klausytojams dovanosime ir rafinuotas kompozicijas, tarusias naują žodį pasaulio chorinėje muzikoje, ir ryškiausius mūsų laikų lietuvių kompozitorių kūrinius, ir populiariosios muzikos šedevrus. Mums ypatinga garbė, kad choristų entuziazmui, siekiui tobulėti neliko abejinga viena žymiausių Lietuvos operos solisčių Joana Gedmintaitė, koncerte atliksianti ne tik soline programą, bet ir kūrinius su choru“,- teigia Artūras Dambrauskas.

Choro vadovas džiaugiasi, kad tiek operos žvaigždės Joanos Gedmintaitės, tiek žymiausio šalies džiazo pianisto Artūro Anusausko dalyvavimas koncerte bus ypatinga dovana choro „Bel Canto“ gerbėjams ir muzikos mylėtojams.

Choro koncerte klausytojus kerės šiaurės pašvaistės magija (Morten Lauridsen „Shining night“) ir mistiška garsų erdvė (Eric Whitacre „Sleep“). Romiųjų lietuviškų vakarų akvarelę (Vytautas Klova „Tylūs, tylūs vakariele“) keis archajiškumu alsuojanti, kupina dramatinių potėpių Vytauto Miškinio kompozicija „Neišeik, saulala“. Vakaro muzikinė programa bus inkrustuota ir šiuolaikinių lietuvių kompozitorių kūriniais, jie įneš žemiško gaivumo ir šmaikštumo gūsį. Tai - Giedriaus Svilainio „Žuvų mįslės“ ir Vidmanto Bartulio „Gražuolis garvežys“.

Kitas „Bel Canto“ choro naktinio koncerto motyvas – viltis ir meilė. Nakties muzikos apsuptyje naujai suskambės tiek vyrų choras „La vergine degli angeli“ iš Giuzeppe Verdi operos „Likimo galia“, tiek populiarusis Andrew Lloyd Webber „Pie Jesu“. Netikėtai kitaip, dramatiškai ir neramiai skambės žymiosios Giulio Caccini „Ave Marijos“ melodija Guy Farley kompozicijoje iš muzikos kino filmui „Modigliani“. Meilės ir palaiminimo gija vienys ir šiuolaikinės populiariosios muzikos kompozicijas (David Foster „The Prayer“ ir Brendan Graham „The Blessing“). Naktis išryškina jausmus, pakelia iki emocingos kulminacijos Rolf Lovland ir Brendan Graham kompozicijoje „You Raise Me Up“.

Choro „Bel Canto“ koncertas „Dangus atsiveria vienai nakčiai“ vyks 2012 m. birželio 16 d., šeštadienį nuo 21.00 val. Šv. Kotrynos bažnyčioje Vilniuje.

Choro koncertas, kaip ir kiti „Tebūnie naktis!“ renginiai, - nemokamas. Tačiau, siekiant užtikrinti patogų ir organizuotą žiūrovų patekimą į koncertų salę, į koncertą būtina registruotis iš anksto.

Choro meno vadovas ir vyriausiasis dirigentas Artūras Dambrauskas
Chormeisteriai: Raminta Gocentienė, Simona Vitkauskienė ir Alfredas Celiešius. Koncertmeisterė – Raminta Gocentienė.

Apie chorą „Bel Canto“

Vilniaus mokytojų namų mišrus choras „Bel Canto“ – tai 2009 m. rudenį susibūręs mišrus neprofesionalų choras, vienijantis daugiau kaip 60 chorinį dainavimą ir muziką mylinčių žmonių, kurie savo laisvalaikį skiria kokybiškai ir maloniai veiklai – dainavimui. Choro tikslas – dainuoti kokybišką įvairių muzikinių stilių muziką, bendradarbiauti su įvairiais meno kolektyvais, rengiant ir pristatant kokybiškus muzikinius projektus, dalyvauti konkursuose, festivaliuose Lietuvoje bei užsienyje.

„Bel Canto“ choristai, turintys ilgametę chorinio dainavimo patirtį įvairiuose Lietuvos choruose ir vadovaujami Artūro Dambrausko, kuria savo chorą, ir šis procesas turi ypatingai stiprų variklį – meilę choriniam dainavimui, jaunatvišką entuziazmą ir dideles kūrybines ambicijas.

Per šiek tiek daugiau kaip dvejus metus choras surengė keturis anšlaginiais tapusius solinius koncertus; įrašė dvi kompaktines plokšteles; laimėjo 3-ąją vietą ir pirmosios kategorijos diplomą prestižiškiausiame Baltijos šalyse tarptautiniame Stasio Šimkaus chorų konkurse; pirmąją vietą Ohrid (Makedonija) tarptautiniame chorų konkurse; dalyvavo tarptautiniame chorų konkurse Pietų Korėjoje; laimėjo prestižinį chorų „Aukso paukštės“ apdovanojimą „Naujai suspindusios žvaigždės“ kategorijoje; taip pat kartu su kitais Lietuvos atlikėjais dalyvavo įvairiuose muzikiniuose projektuose. Be to, „Bel Canto“ - pirmasis Lietuvos choras, pristatęs savo oficialų kanalą Youtube.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją