"Atlikome tai, kas vadinama analize, ir aptikome šį teatrą, kuris yra absoliučiai nuostabiai išsilaikęs, geriau nei bet kuris kitas Shakespeare'o teatras", - sakė atstovė.

"Tai paskutinis Shakespeare'o teatras, kuris bus kasinėjamas. Bus stengiamasi išsaugoti jį tokioje reikšmingoje vietoje", - nurodė atstovė.

Teatras, kuris minėtoje pjesėje vadinamas "šiuo mediniu O", yra išlikęs madingame Rytų Londono Šordičo rajone, kuris W.Shakespeare'o laikais buvo skurdi, bet gyva, prostitučių mėgstama vieta.

3 m gylyje buvo rastas teatro kiemas ir galerijos sienos, o tolesni kasinėjimai vyks 2012 metų pabaigoje ir 2013 metų pradžioje.

"Curtain" buvo atidarytas 1577 metais, jame buvo įsikūrusi W.Shakespeare'o trupė "Lord Chamberlain's Men" ir buvo statomos garsiojo dramaturgo pjesės. Tai buvo pagrindinė W.Shakespeare'o pjesių statymo vieta nuo 1597 iki 1599 metų, kai buvo atidarytas garsusis Londono teatras "Globe".

"Romeo ir Džiuljeta" (Romeo and Juliet) taip pat galėjo būti pirmą kartą parodyta "Curtain".

"Lord Chamberlain's Men" persikrausčius į "Globe", teatre "Curtain" toliau vaidino kitos trupės. Iš istorijos įrašų teatras dingo 1622 metais, bet istorikai mano, kad jis galėjo būti naudojamas dar 20 metų.

Objekto savininkai, "Plough Yard Development", planuoja šį teatrą paversti savo plėtros planų centrine ašimi.

"Tai vienas reikšmingiausių su Shakespearu susijusių pastarųjų metų atradimų. Nors buvo žinoma, kad "Curtain" buvo tame rajone, jo tiksli vieta buvo paslaptis", - sakė kompanijos atstovas.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)