Šiemet šventėje dainuos 17 chorų iš įvairių Lietuvos vietovių – Vilniaus, Elektrėnų, Lentvario, Vievio, Kauno, Prienų, Panevėžio, Utenos, Kelmės, Šilalės, tai pat vienas instrumentinis ansamblis – iš viso apie 500 dalyvių.

Kartu su jais šventėje dalyvaus operos solistė Laima Domikaitė, aktorius Ferdinandas Jakšys, akomponiatorė Laima Blažienė. Renginį ves etnologė Gražina Kadžytė. Šventės meno vadovas ir vyriausiasis dirigentas – Gintaras Skapas, koncertmeisterė – Janina Kalinaitė. Tautinę giesmę ir „Lietuva brangi“ diriguos chorinės muzikos patriarchas, profesorius Lionginas Abarius. Didžiąją šventės kūrinių repertuaro dalį sudaro dainos Maironio žodžiais. Tai – „Kur lygūs laukai“ (komp. J. Tallat-Kelpša), „Kur bėga Šešupė“ (komp. Č. Sasnauskas), „Vasaros naktys“, „Už Raseinių ant Dubysos“, „Lietuva brangi“ (komp. J. Naujalis).

Šventė tradiciškai prasidės 16 val. prie Vinco Kudirkos paminklo. Susirinkę choristai pagiedos Lietuvos himną, prie paminklo bus padėtos gėlės. Atlikę keletą kūrinių, iškilminga šventine eisena, jie keliaus į Vilniaus Mokytojų namus. Eisenos metu skambės jų repertuaro dainos. Atvykstančius choristus sutiks Trakų Vokės bendruomenės kultūros centro liaudiškos muzikos kapela „Vacio armonikėlė“. 17 val. Vilniaus Mokytojų namų kiemelyje prasidės Didysis šventės koncertas. Susirinkusius choristus senjorus ir jų klausytojus sveikins LR Seimo pirmininkė Irena Degutienė.

Senjorų dainų šventė „Mes vėl kartu” Vilniaus mokytojų namuose pradėta rengti nuo 2006-ųjų metų, kuomet šis kultūros centras minėjo savo veiklos 60-metį. Tuomet, vadintoje mažojoje Senjorų dainų šventėje, dalyvavo tik sostinės senjorai. Vėliau šventė gerokai išsiplėtė.

Ši šventė – tai ne tik pramoga, bet ir dalis senjorų socializacijos programos, jų integravimo į aktyvų kultūrinį gyvenimą. Tai paskata ne tik kūrybinei saviraiškai, bet ir tos kūrybinės saviraškos viešam realizavimui.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)