Atnaujintoje, 9-oje, nuolatinės ekspozicijos salėje pristatoma peizažo žanro transformacija XX-XXI a. sandūros Lietuvos tapyboje. Eksponuojami dailininkų Henriko Čerapo, Jono Gasiūno, Rimvido Jankausko-Kampo ir Arūno Vaitkūno tapybos darbai iš Lietuvos dailės muziejaus, M. K. Čiurlionio dailės muziejaus ir privačių rinkinių.

Atnaujintos ekspozicijos ir P. Kirkeby parodos kuratorė Milda Žvirblytė birželio 8 d., penktadienį, 18 val. Nacionalinės dailės galerijos auditorijoje skaitys paskaitą apie peizažo kaitą Lietuvos šiuolaikinėje dailėje ir šios dailės ryšius su Pero Kirkeby kūryba.

Po paskaitos bus rodomas režisieriaus Jespero Jargilo (Danija) filmas „Per Kirkeby. Žiemos pasakojimas“ (48 min., 1996). Režisierius J. Jargilas ir P. Kirkeby sukūrė humoro, švelnumo ir išminties kupiną filmą. Žiūrovai pakviečiami tapti slapčiausio proceso liudininkais – stebėti, kaip gimsta kūrinys. Filme fiksuojamas visas procesas, kaip menininkas tapo milžinišką šiuolaikinio meno muziejui skirtą drobę – nuo koncepcijos, švarios drobės iki galutinio rezultato.

Įėjimas – nemokamas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją