Menininko Valdo Ozarinsko į ŠMC pakviestas R. Ubartas dukart švystelėjo diską į didžiosios salės sieną. Pirmąkart diskas atšoko ir žvangėdamas nusirito žeme, antrąkart įstrigo palubėje.

„Pats dar gerai nesupratau, bet gal tai buvo duoklė menui. Ir sportui tuo pačiu – diskas taip lekia, net malonu, smūgis didžiulis. Aišku, gal jis lėktų netoli, jei būtų aikštėje“, – DELFI sakė R. Ubartas.

R. Ubartas teigė diską į sieną sviedęs pirmą kartą. Jis mėtė 2 kg sveriantį ir treniruotėse naudojamą geležinį įrankį. Pasak R. Ubarto, po smūgio į sieną varžybose naudojamas diskas būtų sudužęs.

R. Ubartas disko jau nebesvaido – jis metimo technikos moko jaunimą.
„Aš manau, kad tai buvo performansas ir jūs buvote jo dalis“, – po neįprasto reginio paaiškino ŠMC parodų kuratorius Valentinas Klimašauskas. Performansas turėtų būti demonstruojamas parodoje „Lietuvos dailė“, kuri ŠMC duris atvers birželio 22-ą.

Disko metimą filmavęs idėjos autorius V. Ozarinskas sumanymo komentuoti nenorėjo.

R. Ubartas tapo pirmuoju nepriklausomos Lietuvos sportininku, tapusiu olimpiniu čempionu. Auksą jis iškovojo 1992 m. Barselonos Olimpinėse žaidynėse. „Malonus momentas, gal prisiminimai truputį išblėso, bet įspūdis, kai stovėjau ant pjedestalo, liko. Prisimenu, kai grojo Lietuvos himną ir kai mane sutiko Vilniuje. Praėjo lygiai 20 metų. Pagalvoju, kad kažką padariau, bet laikas bėga kaip smėlis tarp rankų“, – prisiminimais dalijosi R. Ubartas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (81)