Šiais metais visus Švedijos nacionalinės dienos renginius vienija bendra tema – „Linkėjimai ateičiai“. Ambasada linki Lietuvos vaikams šviesios ateities bei kviečia suaugusius susimąstyti, ar darome viską, kad mūsų ateitis – vaikai – augtų jiems draugiškoje ir kūrybiškumą skatinančioje aplinkoje, rašoma organizatorių pranešime spaudai.

Taip pat Švedijos ambasada inicijavo kūrybinį projektą vaikams iš Lietuvos mokyklų ir globos namų. Po cirko pasirodymo projekto dalyviai bus kviečiami apsilankyti ambasadoje ir kartu švęsti Švedijos nacionalinę dieną. Vaikai ir suaugę Švedijos ambasados kieme galės pabendrauti tarpusavyje bei su Švedijos ambasados darbuotojais ir ambasados partneriais (Vaikų linija, Gelbėkit vaikus, Bernardinų jaunimo centras ir LR vaiko teisių kontrolieriaus įstaiga).

Jie pasidalins informacija apie vaikų teises ir jų vykdomus projektus, o „Rimi Lietuva“ supažindins su pagrindiniais sveikos mitybos principais. Cirko trupės artistai mokys vaikus smagių triukų ir dalinsis šypsenomis bei gera nuotaika.

Renginio svečiai taip pat išvys ambasados kieme eksponuojamus konkursui vaikų sukurtus darbelius. Jais vaikai buvo kviečiami išsakyti savo svajones, ateities planus; parodyti, kokią jie mato savo ateitį po 10 metų – kur, kokioje aplinkoje jie nori gyventi, ką nori veikti ir kuo džiaugtis.

Šios Švedijos ambasados Vilniuje iniciatyvos tikslas – puoselėti vaikų svajones ir skatinti juos domėtis savo teisėmis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją