Kaip sakoma organizatorių pranešime spaudai, ir šį kartą, spektakliui „Džiuljetos“ buvo suburta itin gausi kūrybinė grupė: muziką spektakliui kuria Jonas Sakalauskas, vaizdo projekcijas – Rimas Sakalauskas, scenografiją – Sigita Šimkūnaitė, o kostiumus – Rasa Taujanskienė. Nuolat kintantį Džuljetos įvaizdį, formuoja trys itin skirtingos plastikos ir išraiškos atlikėjos: šokėjos Aušra Krasauskaitė ir Simona Paciukonytė bei vokalistė Agnė Sabulytė.

Pasak spektaklio idėjos autorės Agnės Sabulytės, spektaklio sumanymą įkvėpė garsioji Williamo Shakespeare’o Džiuljeta. Šokio operoje svarstoma, kas nutiko šuolaikinėms džiuljetoms: jos išnyko, ar jas išnaikino? O gal jos tiesiog suaugo, prisitaikė prie kasdienybės, numaldė maksimalizmą ir praradusios romeo, ištekėjo už parių ar net benvolijų. Ir tik kartais prisimena romantiškus polėkius. Keliamas ir pasiaukojimo bei jo būtinumo klausimas. O gal kas kartą savyje atradus ir vėl nužudžius Džiuljetą, istorija kartojasi iš naujo.

Muziką spektakliui kuriantis kompozitorius Jonas Sakalauskas teigia, jog įkvėptas prancūzų baroko kompozitoriaus J. B. Rameau operų-baletų, kuriuose buvo vienodai svarbūs ir šokis, ir dainavimas, pasirinko šokio operos žanrą: „Muzika pagrįsta moters pasauliui būdingais garsais, tai tarsi vientisas muzikinis rūbas iš moters kasdienybės atplaišų, kuriame maišosi konkretūs ir elektroniniai garsai bei operinis vokalas. Mane įkvepia pasteliniai moters vaizdai iš patirties, kurių žodžiais apsakyti negaliu, tad bandysiu tai atskleisti muzika.“

Tai jau trečiasis spektaklis, kurį Agnija Šeiko kuria kartu su kompozitoriumi Jonu Sakalausku. Pirmieji du bendri jų darbai sulaukė pripažinimo ir autoriams pelnė apdovanojimus: mono-opera „Izadora“ (režisierius Agnius Jankevičius) 2009 m. kūrybinei grupei pelnė „Auksinį scenos kryžių“ už debiutą, o šiais metais už šokio operą „Dykra“ choreografė buvo apdovanota aukščiausiu Klaipėdos miesto teatro prizu „Padėkos kauke“.

Skirtingų scenos ir vizualiųjų menų sričių jaunuosius menininkus vienijanti klaipėdiečių grupė „Žuvies akis“ susikūrė 2002 metais. Uostamiesčio meninį gyvenimą aktyvinti siekianti menininkų grupė buria jaunuosius menininkus ir padeda jiems integruotis į kultūrinį miesto ir šalies gyvenimą, inicijuoja ir įgyvendina įvairius kultūrinius ir meno bei tarptautinio bendradarbiavimo projektus. Nuo 2005 m. „Žuvies akis“ rengia kasmetinį tarptautinį šiuolaikinių menų festivalį „PLArTFORMA“, o nuo 2009 m. veikia ir „Žuvies akies“ šokio studija.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją