Violončelių trio nariai - Karlis Auzanis, Mikelis Dobičinis ir Janis Paulas koncertą dedikuoja savo didžiajam Mokytojui. Koncerto programoje susijungs profesionali grojimo technika ir šiuolaikiškas požiūris į klasikos kūrinius. Skambės daugiausia pačių atlikėjų parengtos aranžuotės, kuriose į klasikinį tekstą įpinami džiazo, roko bei populiariosios muzikos elementai.

Pasaulinio garso violončelininko M. Rostropovičiaus 85-osioms gimimo bei 5-osioms mirties metinėms skirto festivalio renginiai Užutrakyje tęsis visą birželio mėnesį. Septyniuose koncertuose skambės klasikinės operų arijos, Maironio, Sigito Gedos eilės, Renesanso muzika, tango ritmai. Bus galima išgirsti ir Lietuvos operos žvaigždžių balsus, susipažinti ir su jaunaisiais talentais - M. Rostropovičiaus labdaros ir paramos fondo stipendininkas.

Mstislavas Rostropovičius

Pasaulinio garso menininką M. Rostropovičių (1927-2007) su Lietuvos muzikais siejo ypatinga draugystė. Prieš emigraciją iš Sovietų Sąjungos gana dažnai koncertavęs Vilniuje, Maestro į Lietuvą sugrįžo po ilgos pertraukos - 1993-iaisiais. Tų metų rudenį Lietuvos nacionaliniame operos ir baleto teatre surengė koncertą su Vašingtono simfoniniu orkestru, po metų su mūsų teatro trupe - gastroles Vokietijoje. Dar 1991 m. M. Rostropovičius dirigavo Ispanijoje gastroliavusiam Lietuvos kameriniam orkestrui. Tada inicijavęs labdaros koncertą Lietuvos nepriklausomybei paremti Maestro sakė: "Man brangu visa, kas susiję su Lietuva".

M. Rostropovičiaus iniciatyva 2003 m. Vilniuje įsteigtas jo vardo labdaros ir paramos fondas "Pagalba Lietuvos vaikams", kuris ne tik stipendijomis remia gabius jaunuosius atlikėjus, bet ir surinktas lėšas skiria sunkiomis ligomis sergantiems Lietuvos vaikams.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją