Rytietiškų šokių šokėja, kurios tikrasis vardas yra Gertruda Margarete Zelle, artėjant Pirmojo pasaulinio karo pabaigai, prancūzų buvo sušaudyta kaip šnipė. Matos Hari slapyvardžiu besivadinančios olandės lovoje daug laiko praleido ne tik valdžios vyrai, bet ir karo strategai. Buvo nuomonių, kad rytietiškų šokių atlikėja tik apsimetė esanti šnipe ir dirbo dviems valstybėms. Nors jos kaltė šnipinėjus ar išdavus taip niekad ir nebuvo iki galo įrodyta.

Šokio spektaklyje tokią kontraversiškai vertinamą asmenybę įkūnijusi I.Stasiulytė prisipažįsta, kad kiekvienąkart kurdama vaidmenį visada bando suprasti to žmogaus psichologiją, logiką ir atsakymą, kodėl jis vienaip ar kitaip elgiasi.

„Negaliu sakyti, kas aš, Ineta Stasiulytė, esu tik gera arba tik bloga. Kiekvieną žmogų, net ir žudiką, reikia bandyti perprasti, kodėl jis taip elgiasi. Šiame spektaklyje aš bandau ją suprasti ir pateisinti, nes scenoje aš ja pačia ir tampu. Mūsų pasakojama istorija yra tik buvusių įvykių interpteracija, nes niekas nežino, kaip buvo iš tiesų. Netgi tie patys tardytojai, kurie ją kamantinėdavo ir, atsiprašau, prievartaudavo, - sako aktorė. - Man su ta moterimi neteko pabendrauti ir niekas nežino, kaip iš tiesų buvo, tačiau vienos knygos apie Matą Hari pabaigoje buvo rašoma: "Ką reikia daryti, kad taptum geru vaiduokliu? Reikia dingti šimtui metų po savo mirties. Tada kiekvieną naktį sapnuotis rašytojai, kuri papasakotų tą istoriją žmonėms taip, kaip ji turi būtų papasakota. Šį vakarą bus aišku, kaip Jurijui ji prisisapnavo“, - sakė aktorė.

„Mata Hari“ yra pirmasis spektaklis, kuriame drauge su I. Stasiulyte vaidina ir jos mylimasis Deividas Meškauskas. Aktorė neslėpė, kad dirbti su savo širdies draugu jai patinka: “Su juo labai gera vaidinti. Mes abu kvėpuojame tomis pačiomis mintimis, drauge ruošdamiesi spektakliui gilinamės į savo abiejų vaidmenis. Dviems žmonėms gyventi tuo pačiu darbiniu jausmu yra neapsakomai geras jausmas.”

Prieš „Mata Hari“ premjerą Rusų dramos teatre žiūrovams „Vilniaus baleto“ šokėjai atliko beveik pusvalandžio trukmės programą. Bendrą numerį su artistais atliko ir dainininkas Justinas Lapatinskas.

Spektaklio užkulisiai ir akimirkos - DELFI nuotraukų albume:

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (26)