Ketvirtadienį Kauno autobusų stoties Keleivių laukimo salėje atidaroma Maironio nuotraukų paroda, o po dviejų savaičių pirmą kartą autobusų stoties istorijoje vyks koncertas, kurį surengs Kauno valstybinis choras.

Šiemet sukanka 150 metų, kai gimė Maironis (Jonas Mačiulis). Pagerbiant jo atminimą, Seimas 2012-uosius yra paskelbęs Maironio metais.

Apie kunigą, poetą, parašiusį tokius kūrinius kaip "Trakų pilis", "Lietuva brangi" ir daugelį kitų, atidarant nuotraukų parodą, pasakos rašytoja, Maironio lietuvių literatūros muziejaus direktorė Aldona Ruseckaitė, eiles skaitys teatro ir kino aktorė Olita Dautartaitė.

Birželio 14 dienos popietę autobusų stoties keleivių laukimo salėje dainuos Kauno valstybinis choras, vadovaujamas profesoriaus Petro Bingelio.

Kauno valstybinės filharmonijos direktorius Justinas Krėpšta pritarė idėjai surengti choro koncertą autobusų stotyje.

"Džiugu, kad taip gražiai įprasminamas mūsų tautos dainiaus atminimas. Choras taip pat atliks kūrinius Maironio eilėmis. Su šia programa mūsų choras jau yra koncertavęs, sulaukęs teigiamų atsiliepimų. Stoties keleivių laukimo salė nėra didelė, labiau primena kamerinę aplinką, todėl ten dainuos ne 70, o 40 choristų", - teigė J. Krėpšta.

Kauno autobusų stoties vadovė Laima Pakusienė tikisi, kad šie nemokami renginiai keleiviams praskaidrins nuotaiką belaukiant autobusų.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)