Į rotušę susirinkusius "Poezijos pavasario" dalyvius ir svečius pasveikino Vilniaus meras Artūras Zuokas.

"Sveikinu dalyvaujančius išeivijos poetus ir kitus eiliuoto žodžio meistrus iš įvairių pasaulio kampelių, kurie, pabuvoję Poezijos pavasario šventėje, neša pasauliui žinią apie mūsų puikų miestą. Tegul kiekvienas naujas pavasaris įkvepia naujam poetiniam žodžiui. Ypač džiaugsimės, jei tas poetinis žodis bus susijęs su Vilniumi", - sakė A. Zuokas.

Jis priminė, kad šiais metais Savivaldybė kartu su poetais, rašytojais pateikė paraišką dėl galimybės Vilniui tapti 2014 m. pasaulio knygų sostine. "Mūsų sostinė tikrai verta šio atsakingo ir garbingo titulo. Jau ir šiandien nemažai pasaulio susirinko Vilniuje", - teigė meras.

Tarp susirinkusiųjų buvo nuolatinės "Poezijos pavasario" viešnios - poetės Vitalija Bogutaitė, Eglė Juodvalkė iš JAV ir Janina Survilaitė iš Šveicarijos, gausus būrys poetinio žodžio meistrų iš Latvijos, Šveicarijos, Ukrainos, Lenkijos, Egipto, Vokietijos, JAV, Vengrijos, Prancūzijos, Moldavijos ir, žinoma, Lietuvos poetai ir vertėjai.

Pasak savivaldybės pranešimo, renginio metu poetai aptarė kultūros problemas ir perspektyvas, kalbėjosi apie galimybę 2014 metais tapti Pasaulio knygų sostine, mintimis ir eilėmis dalinosi Lietuvos rašytojų sąjungos pirmininkas poetas Antanas A. Jonynas, viešnios iš JAV V. Bogutaitė ir E. Juodvalkė, aktorius Albinas Keleris.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)