Anot choreografo, būtina sukurti sąlygas atsiskleisti choreografų talentams ir geriausia, kad nauji vardai gimtų iš pačios baleto trupės šokėjų.

Vis dėlto projekte išvysime ne tik dabartinės trupės narius. Antai prieš pusantrų metų iš LNOBT išėjusi primabalerina Eglė Špokaitė su džiaugsmu priėmė pasiūlymą dalyvauti „Kūrybiniame impulse“. Tad birželio 3-ąją galima vadinti E. Špokaitės sugrįžimu į teatro sceną, čia ji šoks Vilijos Putrius choreografinę miniatiūrą „Kame stiprybė?“. „Aš šiame projekte labai norėjau dalyvauti – nesvarbu, baletmeistere ar atlikėja. Būdama Amerikoje sužinojau, jog Vilija Putrius dirba kaip baletmeisterė, todėl pamaniau, jog būtų labai įdomu parodyti, ką mūsų lietuviai kuria Amerikoje“, – pasakoja E. Špokaitė. – „Pasiūliau Vilijai imtis choreografijos, o aš pasirinkau šokį. Kitaip tariant, atidaviau savo kūną, ir labai nuoširdžiai džiaugiuosi, kad mūsų darbas pavyko. Dabar esu tarsi tiltas tarp Lietuvos ir Amerikos.“

Iš viso birželio 3-ąją „Kūrybinio impulso“ prisistatymo koncerte baleto ir šokio gerbėjai išvys 11 choreografinių miniatiūrų. Tarp jų autorių ir atlikėjų – bene visos Lietuvos baleto žvaigždės.

Choreografijų autoriai – Olga Konošenko, Andrius Žužalkinas, Rūta Kudžmaitė, Martynas Rimeikis, Žilvinas Beniuševičius, Živilė Baikštytė, Igoris Zaripovas, Juhi Jonekura, taip pat – Pavelas Moskvito (Dresdenas), Beata Molytė, Edita Stundytė. Daugelis autorių patys dalyvaus ir atliekant savo kompozicijas, o taip pat jiems talkins Inga Cibulskytė, Anastasija Čumakova, Greta Gylytė, Haruka Ohno, Gediminas Bubelis, Kipras Chlebinskas, Voicechas Žuromskas, Laimis Roslekas, Vaida Šniūrevičiūtė, Goda Bernotaitė, Rūta Juodzevičiūtė, Margarita Makejeva, Natalija Sologub (Dresdenas), Urtė Baraišytė, Eglė Brundzaitė, Kristina Galalytė, Olga Lopatčenkova, Agnė Steponkevičiūtė, Karolina Rasa Šibikaitė, Marius Miliauskas.

Choreografinės miniatiūros kuriamos pagal įvairią muziką – nuo klasikos iki roko.

Koncerto pradžia 19 val.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją